Пловдив. Шест общински училища ще имат нови спортни площадки по

...
Пловдив. Шест общински училища ще имат нови спортни площадки по
Коментари Харесай

Шест общински училища в Пловдив ще имат нови спортни площадки по общинска програма

Пловдив. Шест общински учебни заведения ще имат нови спортни площадки по общинска стратегия, оповестиха за Радио " Фокус " - Пловдив от пресцентъра на общината.

За втора поредна година Община Пловдив дава финансова поддръжка за създаване или ремонт на спортни площадки и облагородяване на дворни пространства в общинските учебни заведения.

Заделените по общинска стратегия средства са в размер на 350 000 лева, като финансирането се прави на два стадия, всеки от тях с бюджет от 175 000 лева

Първият стадий от подпрограмата към този момент се организира. За него планове подадоха 18 учебни заведения. Максималният размер на финансовата помощ от страна на Община Пловдив за подаден от претендента план е в размер на до 80% от допустимите разноски. Съгласно изискванията шест общински учебни заведения ще могат да се възползват от първия стадий на програмата като утвърденото финансиране е в размер на 174 888,07 лева Заради ограничавания бюджет са финансирани единствено учебни заведения, които не са взели участие до момента с планове.

„ Училищните здания имат потребност от непрекъснати вложения и администрацията се стреми да оказва помощ с Образователните си стратегии. Тази стратегия е нова и има за цел за няколко години да усъвършенства трайно образа на учебните дворове в Пловдив “, разяснява заместник-кметът Стефан Стоянов.

Следва провеждането и на втория стадий от подпрограмата. Документите на всички учебни заведения, които не са утвърдени за финансиране, се пренасочват непосредствено за присъединяване във втори стадий, при даване и актуализиране на желаните документи.

Подпрограма „ Проектиране и създаване на нови спортни площадки и/или поправки и узаконяване на съществуващи такива, облагородяване на дворни пространства в общинските учебни заведения “ е част от „ Общинска просветителна стратегия за интервала 2020-2022 г “ и започва за първи път през предходната година. През миналата година Община Пловдив задели 400 000 лева и бяха финансирани 12 учебни заведения, които усъвършенстваха положението на дворните си пространства.

Списък със спечелилите планове в 1 стадий:

1. ОУ " Яне Сандански " - три детски площадки

2. ПГВАД " Христо Ботев " - ремонт на съществуваща спортна площадка и отделяне на фитнес навън

3. ОУ " Райна Княгиня " - ремонт и реновиране на баскетболна площадка

4. НУ " Климент Охридски " - ремонт на съществуващо футболно игрище

5. ОУ " Васил Петлешков " - ремонт на външна спортна площадка посредством слагане на нова настилка и маркировка

6. СУ " Св. Константин-Кирил Философ " - създаване на спортни площадки за футбол и баскетбол

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР