Пловдив. Районната избирателна комисия (РИК) за Пловдив-град ще бъде председателствана

...
Пловдив. Районната избирателна комисия (РИК) за Пловдив-град ще бъде председателствана
Коментари Харесай

Районната избирателна комисия за Пловдив-град ще бъде председателствана от Спас Шуманов

Пловдив. Районната изборна комисия (РИК) за Пловдив-град ще бъде управлявана от Спас Шуманов, стана ясно след консултациите сред парламентарно показаните политически сили и краткотрайно изпълняващия длъжността регионален шеф Петър Петров. Това оповестиха от пресцентъра на Областна администрация - Пловдив . Секретар на комисията ще бъде Радина Петрова. Тя бе препоръчана от Движение за права и свободи. Зам.-председатели ще бъдат: по предложение на „ ИТН “ - Ивайло Василев, и Андрей Захариев, препоръчан от „ Изправи се! Мутри вън! “.

Политическите партии не се схванаха за ръководител на 17-а РИК - Пловдив-област. От ГЕРБ - Съюз на демократичните сили бе препоръчана Дарина Тодорова, а от Българска социалистическа партия – Ваня Костадинова. И двете са юристки. Решението на кого ще бъде обещано председателското място ще бъде взето от Централната изборна комисия (ЦИК).

Комисиите ще се състоят от 17 членове. Квотите са избрани от ЦИК и са идентични за двете изборни комисии. За ГЕРБ-СДС има 5 места, „ ИТН “ – 4, Българска социалистическа партия – 3 Демократична България – 2, Движение за права и свободи - 2 и „ Изправи се! Мутри вън! “ - 1.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР