Пловдив. Протест пред съдебната палата в Пловдив се проведе днес

Пловдив. Протест пред съдебната палата в Пловдив се проведе днес ...

Протест пред съдебната палата в Пловдив се проведе днес с искане за справедлива присъда


Пловдив. Протест пред съдебната палата в Пловдив се проведе днес с искане за справедлива присъда, предаде репортер на Радио "Фокус"- Пловдив. В 9.30 часа бе даден старт на делото срещу Петър Маринашки, обвинен, че по непредпазливост е причинил смъртта на двама свои приятели - Тодор Бараков и Виктор Василев, както и средна телесна повреда на трети. Протестът бе под наслов "Да спрем смъртта по пътищата! Да спасим животи", и бе организиран от близките на жертвите.

Колата се вряза в крайпътно дърво в близост до бензиностанцията на село Кадиево. Бащата на загиналия Тодор търси възмездие и се възмущава, че виновникът за тежката катастрофа е на свобода, пуснат срещу гаранция от 2000 лева и дори разправя из града, че ще получи условна присъда, тъй като има силен адвокат.

"Гледам през прозореца и се надявам да дойде отнякъде! Животът ми е емоционален ад. За мен нещата не са изяснени - как е станала катастрофата. Шофьорът е бил любител на дрифтовете, всичко в досъдебното производство е възмутително, мога да изброявам нередности цял ден", обясни днес бащата на Тодор Бараков.
Цветана ТОНЧЕВА

Източник: focus-news.net