Пловдив. Покана за предстоящото представление на Манон Леско в памет

...
Пловдив. Покана за предстоящото представление на Манон Леско в памет
Коментари Харесай

Световноизвестен тенор гостува на кмета на Пловдив Здравко Димитров

Пловдив. Покана за идното зрелище на " Манон Леско " в памет на Камен Чанев и за откриването на OPERA OPEN получи кметът Здравко Димитров персонално от световноизвестния тенор Хосе Кура, който ще бъде един от специфичните гост-изпълнители в тазгодишното издание на едно от най-важните културни събития в града под тепетата. Това оповестиха за Радио " Фокус " - Пловдив от пресцентъра на общината.

Оперният артист гостува в Община Пловдив дружно с шефа на Пловдивската опера доцент Нина Найденова и музикалния и артистичен шеф на институцията - маестро Диан Чобанов.

„ Щом сте тук, значи харесвате Пловдив и нашата опера, с която се гордеем. Това, което вършиме в памет на Камен Чанев, е почтено за почитание и имате моите възторженостти. Операта се цени в България, а ние в Пловдив сме огромни фенове на това изкуство “, с тези думи кметът Здравко Димитров приветства Хосе Кура.

Той призна, че е обожател на операта, като е гледал спектакли, освен в Пловдив, само че и в Санкт Петербург, Арена ди Верона и Барселона.

Хосе Кура и Здравко Димитров откриха и друга обща тематика, откакто стана ясно, че гостът също е бил професионален състезател и в предишното е играл ръгби.

„ В Древността разногласието и културата са били възприемани еднообразно влиятелно, Питагор е бил ослепителен математик, проектант, само че и олимпийски първенец “, съобщи тенорът и добави, че е влюбен в Пловдив.

„ Все повече одобрявам този град и като се разхождам в остарялата част, ми се коства, че съм в Рим. Виждам обаче и археологически находки, които са от предримско време и разбирам, че Вашият град е един от най-древните в Европа “, добави Хосе Кура.

На край той предложения кметът да взе участие в операта „ Турандот “, като му даде обещание специфична роля в представлението.

Припомняме Ви, че сцената на Античния спектакъл и Бунарджика са в очакване да посрещнат фенове за едно от най-знаковите музикални събития в Пловдив – OPERA OPEN 2021, което ще се организира от 4 юни до 30 август. Мултижанровата платформа с интернационално присъединяване включва шестнайсет вълнуващи вечери с опера, балет, симфонична музика, мюзикъл и спектакъл в четири съществени стратегии: OPERA OPEN, OPERA OPEN Light, OPERA OPEN НА БИС и OPERA OPEN Онлайн.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР