Пловдив. По повод 700-ната годишнина от смъртта на Данте Алигиери,

...
Пловдив. По повод 700-ната годишнина от смъртта на Данте Алигиери,
Коментари Харесай

С изложба в Пловдив отбелязват 700-та годишнина от смъртта на Данте Алигиери

Пловдив. По мотив 700-ната годишнина от гибелта на Данте Алигиери, Италианският културен институт, в съдействие с Почетното консулство на Италия и Община Пловдив, показва груповата галерия " Данте Плюс 700 ". Това оповестиха за Радио " Фокус " - Пловдив от пресцентъра на Общината.

Изложбата, отпечатана на огромни пана, е изложена в Дома на културата " Борис Христов " в Пловдив. Откриването ще се състои от 17.30 часа през днешния ден.

2021 е значима година за Италия – празнуват се 700 години от гибелта на великия италиански стихотворец Данте Алигиери. Колективната експозиция, озаглавена „ Данте плюс 700 “ e заимствана от плана Данте Плюс 700 в Равена, по концепция на Марко Миколи от студио BONOBOLABO, Италия.

Тя сплотява 32-ма разнообразни създатели, които вдъхват живот на една нова еднаквост на поета. Използваните от тях изразни средства са илюстрация, комикси и стрийт арт, геометрично начертаване и даже 3D анимация. Творбите, носещи логото ARIA, са анимирани от миланското студио Alkanoids и могат да се видят с технологията на добавената действителност посредством безплатното приложение за смарт телефони “ARIA The AR Platform ”.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР