Пловдив отново въвежда антиковид мерки. Какви ще са ограниченията свързани

...
Пловдив отново въвежда антиковид мерки. Какви ще са ограниченията свързани
Коментари Харесай

ОБЗОР: Нови COVID мерки в Пловдив! Има опасност от спиране на важни проекти в града

Пловдив още веднъж вкарва антиковид ограничения. Какви ще са рестриктивните мерки свързани с носене на маски и други здравни ограничения, вижте тук:

Причината да се вкарат рестриктивните мерки е, че районът, в който Пловдив се намира съгласно Плана за справяне с ковид, е в тъй наречените първи стадий. По данни на Регионалната здравна ревизия (РЗИ-Пловдив) откритите позитивни случаи на COVID-19 в Пловдив и региона за интервала от 15 юли до 21 юли са 714.

Изненадващо общинският съвет не даде зелена светлина на кмета Здравко Димитров да завиши цените на 5 инфраструктурни обекта с 7,5 милиона лв.. Градоначалникът искаше да се индексират сумите по ремонтите на: „ Модър-Царевец”, Брезовско шосе и Кукленско шосе, както и два идни – бул. „ Хаджи Димитър” и ул. „ Царевец”, заради повишаването на материалите и галопиращата инфлация.

Последва неотложен отговор.

„ Категорично ще прекратим контракта за реконструкцията на Брезовско шосе и ще се съдим с Община Пловдив, в случай че няма индексация на цените”, съобщи притежателят на ПИМК Илиян Филипов пред TrafficNews.

„ Депутатите от Продължаваме подмяната се пробват да спасят неспасяемия имидж на Министъра на културата и на ПростоКиро с някакви клевети за работата на кметовете на ГЕРБ. Трябва да напомним, че това държавно управление е против Пловдив, проваляйки няколко локални плана, като ремонта на Къща Павлити, позната още като Синята къща, при който държавната администрация пропусна всички периоди, с цел да анексира контракта, макар многочислените опити на община Пловдив това да се случи”. Тази позиция изрази националният представител от ГЕРБ доцент Стефан Шилев в обществените мрежи във връзка нападките на народни представители от Политическа партия в Пловдив.

Най-голямата общинска болница в Пловдив МБАЛ " Св. Пантелеймон " на процедура остана без шеф, откакто общинският съвет не утвърди преизбирането на доктор Константин Сапунджиев. Предложението бе вкарано за гласоподаване, откакто бе извършен конкурс, на който се яви само доктор Сапунджиев.

Административният съд разгласи за противозаконен определения победител на конкурс, извършен от община Пловдив. Става дума за отдаване чартърен на терен от 100 кв.м., ситуиран на ъгъла на кръстовището на бул. „ България “ и „ Васил Левски “, който се употребява за обект за бързо хранене.

Отличиха с „ Почетен знак на Пловдив “ о.з. капитан доцент Иво Димитров по време на днешното съвещание на общинския съвет е Пловдив.

Опитаха се да ме удушат, в този момент едвам поглъщам. Докато ми нанасяха удари по лицето и тялото, ме заплашваха, че ще ме убият и заровят, че ще ме хвърлят в язовира и никой няма да ме откри.

Това са закани, отправени към 26-годишният горски Али Чолаков, който е бил пребит от бракониери на територията на Държавно ловно стопанство " Тракия ".

Днес завърши първият кръг от договаряния за сформиране на държавно управление с третия мандат на Българска социалистическа партия. Корнелия Нинова уточни, че има кардинално единодушие по препоръчаната стратегия, която ще бъде реформирана по бележки от евентуалните съдружни сътрудници и ще бъде показана в понеделник.

" С влизането на решението на Конституционния съд, аз ще напусна позицията ръководител на КЕВР. Аз почитам решението на съда и ще се съобразя с него. Силно се надявам, че в решението на Конституционен съд има разпореждания, които да ни подскажат какви са правните последици. Всички решения на КЕВР за цените на електрическа енергия, топлоенергия и газ за идващите 12 месеца, ще останат в действие “, това сподели Станислав Тодоров във връзка днешното решение, с което назначението му беше оповестено за противоконституционно.

Няколко произшествия станаха на Автомагистрала " Тракия " през днешния ден.

Областно пътно ръководство – Пловдив разгласи две публични поръчки за разработване на механически планове за главен ремонт на над 30 км републикански пътища в област Пловдив.

От началото на годината се приказва непрестанно за това по какъв начин се покачват цените на главните материали и първични материали в строителството. Така се получава, че договорите, които Община Пловдив е сключила или следва да го направи са нерелевантни към днешната обстановка. Министерството на финансите даде инструкции по какъв начин да бъде индексирани остарели контракти или такива, за които следва да се подписа при остарели КСС-та.

Днес 36-годишната пловдивчанка Ива Канарева получи условна присъда съпроводена с санкция поради сводничество и склоняване към проституция. Тя е упрекната за това, че през месец декември предходната година, в град Пловдив, при изискванията на продължавано закононарушение свождала към блудствени дейности и съвкупления две дами – Анелия и Фатме, като действието е осъществено с користна цел – намирането на безграничен брой клиенти от мъжки пол и реализиране на безграничен брой съвкупления и блудствени дейности с тях.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР