От 8 до 21 май заради ремонт на фуги на

...
От 8 до 21 май заради ремонт на фуги на
Коментари Харесай

От утре се променя движението в участъци от АМ „Тракия“

От 8 до 21 май поради ремонт на фуги на мостово оборудване се трансформира организацията на придвижване в посока София при 339-ти км на Автомагистрала „ Тракия ". Трафикът ще се реализира в двете посоки в платното за Бургас. Това заяви Агенция " Пътна инфраструктура " на уеб страницата си.
Прочетете още
За осъществяването на ремонтните действия ще бъде затворен сектор от към 150 метра. Предвижда се при нужда и по преценка на „ Пътна полиция " краткотрайно да се вкарва реверсивно придвижване, с което да се улесни пътуването в правата.

Ремонтните действия на фугите на мостовото оборудване са нужни, с цел да се обезпечи сигурността на придвижване през летните месеци, когато трафикът ще е доста по-интензивен.

Също от на следващия ден до 7 юни поради ремонт на селскостопански подлез се трансформира организацията на придвижване в посока София сред 20-и и 21-и км на Автомагистрала „ Тракия ". Трафикът ще минава в двете посоки в ремонтираното платно за Бургас, а скоростта в сектора ще е до 50 км/ч. Необходимо е водачите да карат деликатно и да съблюдават прецизно пътната сигнализация.

По време на ремонтните действия и за повишение на сигурността на придвижване в часовете с натоварен трафик през почивните дни прекосяването на тежкотоварни коли над 12 т краткотрайно ще се пренасочва по обходен маршрут по път I-8 София – Пловдив. В петък от 12 ч. до 20 ч. и в събота от 8 ч. до 14 ч. камионите пътуващи в посока София ще се отбиват при пътен възел „ Вакарел " – при 23-ти км на Автомагистрала „ Тракия ", и ще се връщат на автомагистралата по пътната връзка с първокласния път София - Пловдив при 5-ти км. В неделя ограничаването ще е от 8 ч. до 14 ч. и ще се употребява същото различно трасе.

При засилен трафик в сектора от Автомагистрала „ Тракия " и по напътствие на „ Пътна полиция ", може да се вкарва реверсивно придвижване с две ленти в посока Пловдив и една към София от 14 ч. в петък до 14 ч. в събота и две ленти в посока София и една към Пловдив от 14 ч. до 20 ч. в неделя.

Основният ремонт на оборудването в посока Бургас приключи на 26 април и придвижването беше възобновено, с което се улесни пътуването за почивните дни за Великден и Гергьовден. Мостовото оборудване е с дължина 28.5 м и е в употреба от 1978 година Ремонтът на подлеза при 20-и км на Автомагистрала „ Тракия " се прави от „ АВТОМАГИСТРАЛИ " ЕАД. Строително-монтажните работи са предоставени след извършена открита процедура по Закон за обществените поръчки през предходната година. Стойността на контракта е 792 хиляди лева с Данък добавена стойност и средствата са от републиканския бюджет.

От Агенция „ Пътна инфраструктура " се извиняват на водачите за породеното стеснение и ги моли да пътуват деликатно, да следват прецизно поставената пътна сигнализация, да съблюдават отдалеченост и да не подхващат рискови изпреварвания, застрашаващи сигурността на останалите пътуващи.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР