Пловдив. Организацията на изборите на 11 юни обсъдиха ръководството на

...
Пловдив. Организацията на изборите на 11 юни обсъдиха ръководството на
Коментари Харесай

Областният управител на Пловдив проведе среща със 17-та РИК и кани представителите на политическите партии и коалиции на кръгла маса

Пловдив. Организацията на изборите на 11 юни разискаха управлението на Областна администрация - Пловдив и 17-та Районна изборна комисия (РИК). Това оповестиха от пресцентъра на Областната администрация . На срещата бяха прегледани напътствията на Министерски съвет, които засягат съответни задължения на регионалната администрация и РИК. „ Вече е направена нужната организация за обезпечаването на две пространства в Международния панаир, печати с неповторим знак, пликове, копирни устройства, кутии за отрязъците, чували, формуляри, отличителни знаци за членовете на секционните изборни комисии (СИК). Транспортирането на членовете на РИК до Централната изборна комисия също е задача на регионална администрация и нямаме проблем с това “ - увери регионалният шеф. Той добави, че 292 391 гласоподаватели от региона ще гласоподават в 522 секции. 443 са обезпечени с машинно гласоподаване, в 79 – на хартия, защото гласоподавателите са под 300 души. Осигурени са 294 000 бюлетини.

Членовете на РИК-17 сложиха идентични проблеми като тези от 16 РИК, свързани главно с връзка сред обособените институции и логистиката във връзка с машините. Те предложиха да бъде направена среща с доставчика на устройствата за гласоподаване – компания „ Сиела Норма “.

Отново бяха повдигнати въпросите за обезпечаване на минерална вода и щандове за храна и топли питиета, както и за застраховане с камери на всички изборни пространства и на палатите, в които ще се одобряват протоколите.

Ангел Стоев към този момент е сложил въпроса за видеонабюдението пред Министерски съвет, а от Панаира е изискал проучване на елзахранването. Ще се желае подпомагане от БЧК за оказване на първа помощ в палатите, в случай че се наложи. Той подсети, че всички членове на СИК и на РИК, които желаят могат да се имунизират в Регионалната здравна ревизия (РЗИ).

Областният шеф заяви, че кани на кръгла маса представители на всички регистрирани политически партии и обединения за идните парламентарни избори от област Пловдив. Целта е да бъдат разисквани възможни проблеми, свързани с организирането и провеждането на свободни избори и гарантиране на тяхната почтеност. Срещата е планувана за 09.06.2021 година, сряда, от 14 часа, в конферентната зала на Областна администрация.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР