Пловдив. ОП Чистота“ в Пловдив предприема поредни акции срещу незаконни

...
Пловдив. ОП Чистота“ в Пловдив предприема поредни акции срещу незаконни
Коментари Харесай

В Пловдив предприемат поредни акции срещу незаконни сметища

Пловдив. Оперативна програма „ Чистота “ в Пловдив подхваща следващи акции против противозаконни сметища, заяви за Радио " Фокус " - Пловдив шефът на Оперативна програма „ Чистота “ Димитър Георгиев.

Ако пловдивчани станат очевидци на нерегламентирано изхвърляне на боклуци, незабавно да алармират на телефон 112, с цел да може нарушителите да бъдат хванати и глобени, приканват от общинското дружество. Димитър Георгиев оповестява още, че тази заран улиците „ Крайречна “ и „ Крайна “ в квартал „ Столипиново “ още веднъж осъмнаха с камари боклуци.

Две следващи съботи при изключителни акции с екипи и техника оттова бяха събрани и извозени над 200 тона боклук. Основно бяха почистени и двете обръщала на градските рейсове. Към момента резултатите от положения труд към този момент съвсем не личат.

В „ Столипиново “ всяка събота с челни товарачи и самосвали се обират боклуци отвън контейнерите. Освен от поданици на квартала огромна част боклуци се изхвърлят от бусове на компании освен от града, само че и от прилежащи обитаеми места.

Нерегламентирани сметища се образуват и в други региони на Пловдив. Наскоро бяха отстранени на Асеновградско и Рогошко шосе, всеки ден се работи и в разнообразни вътрешноградски зони.

Сигнали за нередности се одобряват и на горещия телефон на „ Чистота “ – 032/675 817. Съгласно общинската разпоредба за ръководство на отпадъците изхвърлянето отвън предопределените за задачата места е неразрешено и предстои на наказания в размер от 300 до 1000 лева за физически лица и от 1400 до 4000 лева.за еднолични търговци или юридически лица. Гражданите могат да бъдат санкционирани и с фиш от 10 до 50 лева

Димитър Георгиев подсети, че в базата на предприятието – ул. „ Даме Груев “ 64А, има профилирана площадка за разделно събрани боклуци от семействата. Там са сложени и контейнери за строителни боклуци, където хората могат да изхвърлят до 1,1 куб. м след ремонтни действия в домовете си.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР