Пловдив. Общо 1 394 деца са получили подкрепа в Общностния

...
Пловдив. Общо 1 394 деца са получили подкрепа в Общностния
Коментари Харесай

Близо 1 400 деца са ползвали услуги в Общностния център за деца и семейства в Пловдив

Пловдив. Общо 1 394 деца са получили поддръжка в Общностния център за деца и фамилии в Пловдив от основаването му през 2016 година досега. Услугите в центъра се дават по план на община Пловдив по мярката „ Услуги за ранно детско развиване “ на Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “, оповестиха от Общината . Бюджетът на плана е близо 1,9 млн. лева Услугите се дават на деца до 7-годишна възраст от уязвими групи, деца с увреждания и техните фамилии, както и бъдещи родители.

Основната цел на услугите за ранно детско развиване е възстановяване достъпа до здравна грижа, образуване на наставнически умения измежду уязвими групи родители, повишение на учебната подготвеност на децата, попречване настаняването на деца в профилирани институции и ограничение на бедността сред поколенията.

Услугите, които се дават в Общностния център, включват:

Ранна намеса на уврежданията за попречване на изоставянето или институционализирането на деца с увреждания, както и създаване на специфични умения за развъждане на деца с увреждания в фамилията.

Индивидуална педагогическа поддръжка за деца с увреждания за поддръжка на деца с увреждания и техните родители за сполучлива интеграция в първи клас в всеобщото учебно заведение.
Семейно консултиране и поддръжка – задачата е поддръжка на фамилиите с деца до 7 година в грижата за децата, справяне със фамилни проблеми и обществено включване.

Здравна детска консултация и предварителна защита на болесттите посредством регулярни наблюдения на здравното, физическото и психомоторното развиване на децата от 0 до 7 година

Допълнителна педагогическа подготовка за повишение на учебната подготвеност на децата за еднакъв старт в учебно заведение.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР