Пловдив. Община Пловдив ще подкрепи финансово следващата проява на 9-годишния

...
Пловдив. Община Пловдив ще подкрепи финансово следващата проява на 9-годишния
Коментари Харесай

Община Пловдив ще подкрепи финансово следващата проява на 9-годишния талантлив пловдивски пианист Борис Дюлгеров

Пловдив. Община Пловдив ще поддържа финансово идната демонстрация на 9-годишния надарен пловдивски пианист Борис Дюлгеров от Музикалната школа при Народно читалище „ Цар Борис ІІІ и кралица Йоанна 1931 година “ - Пловдив. Това заяви на специфична конференция кметът Здравко Димитров, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Пловдив . „ България има доста надарени деца – музиканти, спортисти, математици и други Хубаво е те да се развиват и да остават в родината “, сподели кметът.

Проявата на Борис Дюлгеров, която ще бъде спонсорирана от Общината, ще бъде включена в Културния календар. „ Дано да имаме повече такива деца, да ни радват и да ни събират ", добави Димитров. „ Това е нашето бъдеще. Тези вложения на драго сърце ги даваме и си заслужава. За културата граници няма – това е целият свят “, съобщи Здравко Димитров.

„ Постиженията на Борис дават отговор на още един въпрос “, сподели зам.-кметът Пламен Панов. А това е за какво ние би трябвало да продължим да развиваме читалищната активност. Защото този триумф демонстрира, че най-древната културна единица в България би трябвало да бъде подкрепяна, тъй като тя вади такива съкровища като Борис. Общината ще продължи да поддържа пловдивски гении, които пътуват и нареждат Пловдив в света. Бъдещото на културата на Пловдив се уповава на такива деца “, добави Панов.

Росица Грозданова, клавирен възпитател на Борко показа, че детето демонстрира специфичен интерес, а тя го насърчава да осъществя желанията си. Това са негови стремежи, а не нейни упоритости.

Борко има резистентен триумф. От три години печели състезания. Втора година се задържа на високо равнище. От 9 състезанието – 9 награди. Детето е с резистентен висок резултат, показаха от читалището, където е школата.

„ Изключителен войник е той, желае да е първи. Не е болна упоритост, само че го прави на драго сърце и по тази причина печели. Да се надяваме, че ще продължи “, сподели Росица Грозданова.

Тя сложи въпроса за това, че в Пловдив има последна потребност от една камерна зала за изява на такива деца. Зала, в която да има роял. „ Изпитваме голям недостък от камерни зали, налични за нас като наем “, добави Грозданова.

Родителите на Борко не са музиканти. Майката е ортодонт, а бащата ветеринарен доктор. В дома се слуша класическа музика, което е развила у детето желанието да свири на пиано. Борко прави това от петгодишен към този момент пет години и печели редица награди на състезания.

Момчето описа, че триумфите му се дължат на твърдоглав труд, свирене всекидневно по един час. Майка му отвърна, че когато свири той губи визия за времето и че действително ежедневният му труд е доста по-продължителен.

9-годишният Борис Дюлгеров получи почетен плакет на Общината, както и неговата педагожка. Детето бе поканено публично да свири на концерта на общината във връзка Деня на Европа – 9 май.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР