Пловдив. Община Пловдив разкрива четири дежурни детски градини за деца

...
Пловдив. Община Пловдив разкрива четири дежурни детски градини за деца
Коментари Харесай

Община Пловдив разкрива четири дежурни детски градини за деца на медици на първа линия

Пловдив. Община Пловдив разкрива четири дежурни детски градини за деца на медици на първа линия, оповестиха за Радио " Фокус " - Пловдив от пресцентъра на общината.

От 24.03.2021 година (сряда) в Пловдив ще бъдат образувани дежурни групи в четири общински детски градини и една яслена група за посещаване от децата на медицински служащи от болнични заведения, медицински центрове и ДКЦ.

„ Детските заведения са наоколо до огромните лечебни заведения, тъй че да е комфортно за родителите. Ще бъдат образувани смесени групи в четири детски градини, както и една яслена. При нужда имаме подготвеност да разкрием още места “, съобщи зам.-кметът с сектор „ Образование, бизнес развиване и европейски политики “ Стефан Стоянов.

Припомняме ви, че във връзка със заповед на министъра на опазването на здравето по отношение на въвеждане на нови краткотрайни противоепидемични ограничения от 22 март до 31 март в това число се преустановяват визитите в детски градини и ясли.

Детските заведения, които ще одобряват деца на медицински служащи, са следните:

-район „ Централен “ – ДГ „ Зора “;

-район „ Западен “ – ДГ „ Рая “;

-район „ Северен “ – ДГ „ Захарно петле “, първи адрес – ул. „ Петър Шилев “ № 1;

-район „ Южен “ – ДГ „ Албена “

В ДГ „ Зора “ ще действа и яслена група.

Всички медицински служащи, чиито деца са записани в общински детски градини в Пловдив и желаят да се възползват от посещаване в дежурните групи, е належащо да подадат заявление /свободен текст/ на електронния адрес на определеното детско заведение:

- ДГ „ Зора “ – [email protected]; 032/642-792;

- ДГ „ Рая “ – [email protected]; 032/33 41 36;

- ДГ „ Захарно петле “ – [email protected]; 032/953-256;

- ДГ „ Албена “ – [email protected]; 032/692-905.

При постъпване на детето родителят попълня декларация по пример /Приложение № 1/, с която удостоверява, че най-малко един от родителите работи в здравно заведение на територията на Община Пловдив.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР