Пловдив. Облагородяват междублоково пространство на крайбрежния булевард Марица-север в Пловдив,

...
Пловдив. Облагородяват междублоково пространство на крайбрежния булевард Марица-север в Пловдив,
Коментари Харесай

Облагородяват междублоково пространство на крайбрежния булевард Марица-север в Пловдив

Пловдив. Облагородяват междублоково пространство на крайбрежния бул. " Марица-север " в Пловдив, оповестиха за Радио " Фокус " - Пловдив от пресцентъра на общината.

Две нови пейки бяха сложени от служащи на „ Градини и паркове “ в междублоковото пространство на бул. „ Марица-север “ 53. Това стана единствено час, откакто шефът Веселин Козарев с екип от общинското дружество се срещна на място с основателите за облагородяване на зоната.

В околните дни със свежи цветове следва да бъдат пребоядисани други две пейки, особено направени за деца. Малките поданици на квартала са доста, а в блока има също млечна кухня и детска градина. Мястото е желано за отдих и от живеещите наоколо възрастни, само че с малко усъвършенствания би станало още по-приветливо.

Част от разрушената настилка ще бъде възобновена, планува се пътят към булеварда да се загради с жив плет, а в една от огромните бетонни вази наесен да се засадят ружи и няколко иглолистни дръвчета.

„ След наложителното унищожаване на остаряло рисково дърво тази пролет засадихме млад полски явен. Хората го поливат, грижат се за него и той се развива добре. Засадили са и няколко храста рози, само че ние ще прибавим още – за повече хубост “, разяснява Веселин Козарев. Той увери, че от „ Градини и паркове “ са подготвени да откликнат на всяка самодейност на жителите за по-красива градска среда.

„ Ясно, е че институциите не могат да имат очи и уши на всички места, само че наше гражданско обвързване е въпреки всичко да ги сигнализираме за видяните нередности. Щастливи сме, че срещнахме такова схващане и сърдечност от „ Градини и паркове “, споделиха създателите на една от най-големите пловдивски обществени групи в обществените мрежи Петър Кузмов и Иван Любенов.

Според тях има още доста обекти, за които пловдивчани упорстват да бъдат облагородени. След инспекция на всеки сигнал в „ Забелязано “ те се ангажират да осведомят „ Градини и паркове “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР