Пловдив. Новият областен управител Йордан Иванов очерта приоритетите в работата

...
Пловдив. Новият областен управител Йордан Иванов очерта приоритетите в работата
Коментари Харесай

Новият областен управител на Пловдив Йордан Иванов встъпи в длъжност, като очерта приоритетите и принципите си в работата

Пловдив. Новият регионален шеф Йордан Иванов очерта целите в работата си, като посочи, че главните негови правила ще бъдат законността и професионализмът, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пловдив . Няма да приказва за проблеми отвън неговите пълномощия, даде обещание той и разгласи, че в най-скоро време ще свика нова конференция, на която ще оповести явен и съответен проект, със периоди и задания, за всичко, което ще прави, до момента в който е регионален шеф.  

" Законността ще ме води преди всичко. Когато изискваш, би трябвало да показваш. Всяка една стотинка, която изхарчи регионалната администрация, ще бъде обществена, няма да има нищо скрито за никого. Вратите на администрацията ще са отворени за вас.

На второ място кметовете на територията на региона ще се употребяват с цялостна поддръжка. Слагаме завършек на надменното отношение над локалната власт. Аз съм определен с решение на Министерски съвет и на следващия ден мога да бъда освободен, само че кметовете на общини са определени от хората и те са най-близко до тях, познават най-добре потребностите на хората. Знам, че това са просветени хора и знаят по какъв начин да ръководят живота си и не е належащо някой да им подмята пари от прозореца на джипа си.

Ще сложа завършек на надменността по отношение на определените от хората, като ще предизвиквам среща с всяка една община и персонално ще отида до там в къси периоди. Пловдивска област страда от сериозен проблем. Често пъти най-близките хора до властта са кметовете на обитаемоте места. Редица места са изхвърлени от проекта на развиване, защото кметовете са от друга партия. Тогава, когато тяхното обитаемо място не получава нужното финансиране и грижа, ще сложа завършек на това, като вратата ми ще е отворена за тях “, сподели още новият регионален шеф Йордан Иванов.

Той даде обещание още да сътвори комитети с хората с експертиза, които трябва реално да ръководят града. Те би следвало да диктуват дневния ред на развиването на обществото, те би трябвало да се търсят и чуват. Ще работи и за справяне с пандемията, като ползва политиките на властта.

Ще изиска и информация от общините за предпочитаните планове, с цел да помогне за напредването им, като ще търси финансиране.

" Човек в политиката в никакъв случай не би трябвало да отстъпва от своите обещания. Убеден децентралист съм, по тази причина декларирам тук пред вас, че ще работя за промяна на локалното самоуправление. Чрез групата на Демократична България ще предизвикваме законодателни промени, които да изпълнят промяна на регионалната администрация ", даде обещание още новият регионален шеф на Пловдив.

На въпрос ще има ли чистка в състава на Областната администрация Иванов отговори с въпрос: " Чистка ли е трудоустроени партийни фрагменти да получават хонорари от налозите на българите? " Ще инспектирам с всички сили успеваемостта на разходване на общите ни пари. Това значи, че всички хора, които си правят професионално работата могат да бъдат спокойни ", добави той. 

В началото Йордан Иванов честити празника Ивановден на всички българи, като означи, че този празник е народен у нас.

Той получи знаците на властта - ключа на кабинета си и печата от предходния регионален шеф Ангел Стоев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР