Пловдив. Николай Генов, състезател на Пловдивския колоездачен клуб “Цар Симеон

...
Пловдив. Николай Генов, състезател на Пловдивския колоездачен клуб “Цар Симеон
Коментари Харесай

Състезател на пловдивския колоездачен клуб “Цар Симеон 1898 с престижното трето място в генералното класиране на обиколката на Камерун

Пловдив. Николай Генов, играч на Пловдивския колоездачен клуб “Цар Симеон 1898 ", с влиятелното трето място в генералното класиране и фланелката за най-хубав катерач на обиколката на Камерун, оповестиха за Радио " Фокус " - Пловдив от пресцентъра на общината.

След завръщането си от африканската страна Николай Генов тържествено връчи фланелката за най-хубав катерач на Евелина Апостолова - шеф на „ Многофункционална спортна зала-Пловдив “ с благопожелание за ползотворна взаимна работа и за още по-добри резултати на представителите на клуба.

Николай Генов стартира да тренира колоездене едвам 13-годишен под управлението на треньора Николай Маджев. От прекосяването му към младеж младша възраст до момента негов треньор е Петър Павлов, с който младият играч печели неколкократно републикански шампионати при юноши и мъже. Първи изяви на писта Николай Генов прави петнадесетгодишен. Тренировките в зала„ Колодрума “ са неизменима част от подготовката му и способстват за победа в дисциплината „ скрач “ при провеждането на Балканска купа по колоездене 2017 година и за почтено показване при осъществяване на Европейското състезание по колоездене на писта 2020г. в спортната зала.

Националният тим по колоездене се показа извънредно почтено в Африка. 12 секунди разделиха Йордан Андреев от спечелването на Обиколката на Камерун 2021г. Състезателят на френския„ Мартиг “ отстъпи само на локалната вяра Камзонг Кловис. Националите завоюваха и първото място в отборното класиране. Българският тим, воден от Радослав Константинов, който завоюва Обиколката на Камерун през 2019 година, към този момент се приготвя за Държавния персонален и екипен шампионат по колоездене за 2021г. “

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР