Пловдив. Напредва работата на Община Пловдив по реализирането на проекта

...
Пловдив. Напредва работата на Община Пловдив по реализирането на проекта
Коментари Харесай

Напредва работата на Община Пловдив по проекта за Пречиствателната станция

Пловдив. Напредва работата на Община Пловдив по реализирането на плана за реорганизация, рационализация и доизграждане на Пречиствателна станция за отпадъчни води – Пловдив,съобщиха за Радио " Фокус " - Пловдив от пресцентъра на общината. В момента надзорната компания по строителството - ДЗЗД „ ДЕЙТА КОНСУЛТ “, работи по оценката за сходство на плана с условията.

„ Когато оценката бъде приключена, ще предприемем дейности по издаване на позволение за строително-ремонтни работи “, посочи заместник-кметът Пламен Райчев.

Това е извънредно значим план за Пловдив и района, уточни кметът Здравко Димитров. Той изрази вяра, че през месец май ще бъде направена първата копка на обекта и той ще бъде осъществен в посочения период от 730 дни.

Пречиствателна станция е най-големият обект, който ще започва тази година на територията на общината и е на стойност 70 млн. лева Той е част от първия стадий на „ Интегрирания план за водите на град Пловдив “, който се финансира със 115 млн. лева от Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020″.

Изпълнителят бе определен предходната годна след извършена социална поръчка - ДЗЗД „ ПСОВ ПЛОВДИВ 2018 “ - обединяване от компаниите -,,ГБС ПЛОВДИВ “ АД,,,ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ “ АД и,,ЕКО-ПРОЕКТ 2000 “ ООД, с подизпълнител „ Кристална вода “ АД.

Чрез на рехабилитацията на пречиствателната станция ще се понижи притокът на нездравословни субстанции и биогенни детайли във водоприемника на Пловдив.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР