Пловдив. Над 50 души административен персонал и работници от общинско

...
Пловдив. Над 50 души административен персонал и работници от общинско
Коментари Харесай

Над 100 доброволци се включиха в най-мащабната акция за почистване на Дановия хълм в Пловдив

Пловдив. Над 50 души административен личен състав и служащи от общинско предприятия " Градини и паркове " се включиха в днешното разчистване на Дановия рид в Пловдив. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . В взаимната акция на Община Пловдив, регион " Централен ", " БГ Бъди деен ", други сдружения и компании се включиха и още над 100 доброволци.

" Благодарни сме на всички хора, които интензивно оказват помощ за опазването и развиването на зелената система в града ", разяснява шефът на общинското дружество Веселин Козарев.

По думите му единствено за няколко часа от скатовете на хълма часа са събрани десетки чували с битов боклук. Окосена е тревата, отстранени са клони, почистени са всички алеи, както и водостоците край Часовниковата кула, по които се планува скоро - за първи път след повече от 40 години, да потече и вода. До момента са извозени 5 камиона с боклук.

Веселин Козарев увери, че " Градини и паркове " ще продължи да поставя всекидневни грижи за Дановия рид и прикани резултатът от направеното през днешния ден положително дело с присъединяване на доброволците да се запази допустимо най-дълго.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР