Пловдив. Модерно оборудвана оранжерия за отглеждане на канабис е разкрита

...
Пловдив. Модерно оборудвана оранжерия за отглеждане на канабис е разкрита
Коментари Харесай

Модерно оборудвана оранжерия за отглеждане на канабис е разкрита в рамките на проведена специализирана операция

Пловдив. Модерно оборудвана оранжерия за развъждане на канабис е разкрита в границите на извършена профилирана интервенция. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Действията са осъществени от чиновници на ГДНП и техни сътрудници от ОДМВР-Пловдив, Русе и Хасково под наблюдението на прокуратурата. Задържани са двама мъже за произвеждане и разпространяване на опиати.

Операцията, одобрена от изпълняващия длъжността основен секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Стоян Темелакиев, е извършена на 7 и 8 юни на територията на областите Пловдив, Русе и Хасково. Действията на криминалистите са координирани от ГДНП и са осъществени под надзора на прокуратурата.

В хода на интервенцията на територията на гр. Русе е открито помещение за развъждане на растения от рода на конопа, оборудвано с високотехнологично оборудване. В миг на полагане на грижи за растенията е арестуван 46-годишен мъж от Тополовград. От помещението са конфискувани 620 растения с височина над 150 см и везни. Процесуално-следствените дейности траяли и в жилище в Русе, населявано от мъжа, където са открити малко количество амфетамин на прахуляк и марихуана, а на адреса му в Тополовград са открити и конфискувани половин кг суха тревиста маса, реагирала на канабис при осъществения полеви тест, както и везна.

В рамките на интервенцията, на територията на Тополовград, е открит и 40-годишен локален гражданин, съпричастен към случая. От дома му е конфискуван още половин кг канабис.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. Мъжете са арестувани, с прокурорско разпореждане са им повдигнати обвинявания по член 354 а, ал 1, вр. член 354 в от Наказателен кодекс. Работата по следствието продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура - Русе.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР