Пловдив. Митрополит Николай възглави света Литургия по повод храмовия празник

...
Пловдив. Митрополит Николай възглави света Литургия по повод храмовия празник
Коментари Харесай

Пловдив: Митрополит Николай възглави света Литургия по повод храмовия празник на митрополитския храм „Света Марина”

Пловдив. Митрополит Николай възглави света Литургия във връзка храмовия празник на митрополитския храм „ Света Марина ”, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” - Пловдив. Храмът е претъпкан с миряни. Пловдивският митрополит Николай възглави светата Литургия във връзка празника в съслужение с митрополити – членове на Светия Синод на БПЦ, епископи и свещеници.
В навечерието на празника на митрополитския храм през вчерашния ден в Пловдив бяха посрещнати част от покрова и одеждите на Света Богородица, които бяха донесени от свещеник Петър Еремеев, наместник на Високо-Петровския мъжки манастир в Москва и ректор на Руския православен университет „ Свети Йоан Богослoв ”. Също по този начин от Света Гора – Атон бе донесено и харизано на Пловдивската митрополия копие на чудотворната икона на Света Богородица „ Всецарица ”. В охолно литийно шествие светините бяха пренесени до Митрополитския храм „ Света Марина ” и сложени за поклонение на вярващия народ.
След литургията през днешния ден на всеки богомолец ще се дава за благословение икона с облика на Света Богородица и памук, осветени на светините. Всеки, който желае, ще бъде помазван с елей за здраве и благословение.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР