Пловдив. Марица Пловдив затвърди за пореден път, че е най-силният

...
Пловдив. Марица Пловдив затвърди за пореден път, че е най-силният
Коментари Харесай

Марица с осма поредна титла в Демакс Лига

Пловдив. Марица Пловдив затвърди за следващ път, че е най-силният тим в българския женски хайлайф, откакто тази неделя завоюва своята осма поредна купа в НВЛ.
Състезателките на Борислав Крачанов записаха победа и във втория си заключителен мач от серията против столичния ЦСКА. В първия конфликт маринчанки победиха с 3-1, а във втория дуел се постановиха с чисто 3-0 (25-16, 25-19, 25-12). Силвана Чаушева беше определена за най-полезен играч в дуела.

Жълто-сините приключват преди всичко в крайното класиране, грабвайки златните медали, среброто остава за тима на ЦСКА, а “Розите ” от Казанлък заслужиха бронза.

Освен купата в НВЛ този сезон, Марица сграбчи и Купата на България, откакто в края на януари завоюва финала с варненския ДКС.

Печелейки и двете значими трофеи този сезон, пловдивчанки за следващ път удостоверяват ролята си на хегемон в българския женски волейбол, като справедливо ще показват страната ни и през сезон 2022/2023 в най-силния европейски клубен шампионат - Шампионска лига.

В дуела в неделя, състоял се в пловдивската зала “Сила ”, домакинките преобладаваха изцяло в мача против “червените ” от ЦСКА.

Играта потръгна точка за точка в първия сет, само че след 11-11, Марица съумя да означи 7 следващи точки за 18-11. Без особени проблеми до края на гейма, състезателките на Борислав Крачанов отвориха мача в своя изгода.

Вторият сет потръгна още по-добре за пловдивчанки (6-3, 14-8). Марица диктуваше изцяло ритъма на игра и при 2-0 се приближи от ден на ден до купата.

Вдъхновени от своето цялостно превъздходство, маринчанки не оставиха късмет на своите съпернички в третия сет, затваряйки гейма и мача на 12.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР