Пловдив. Кметът на Пловдив Здравко Димитров се срещна с наблюдатели

...
Пловдив. Кметът на Пловдив Здравко Димитров се срещна с наблюдатели
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив Здравко Димитров се срещна с наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа

Пловдив. Кметът на Пловдив Здравко Димитров се срещна с наблюдаващи от Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), оповестиха за Радио " Фокус " - Пловдив от пресцентъра на Общината. Валери Адамс и Милош Стоядинович реализират наблюдаване на парламентарния избор на територията на Пловдив и района за идните избори на 4 април 2021 година В срещата взе участие и секретарят на Общината Ангелина Топчиева.

Здравко Димитров приветства представителите на ОССЕ и съобщи, че акцията протича в положителния звук на приемливост сред участниците в нея и при съблюдаване на наредбите на Изборния кодекс и въведените противоепидемични ограничения.

Основната тематика на диалога бе подготовката на идните избори, обстановката към Коронавирус рецесията и провокациите, пред които са изправени уредниците на вота.

Секретарят на Общината Ангелина Топчиева осведоми наблюдаващите на ОССЕ, че организационно-техническата подготовка върви ритмично и умерено. В изискванията на пандемия са подхванати спомагателни ограничения, ориентирани към хората, сложени в изолираност, за гарантиране на правото им да дадат своя глас.

Другите обсъждани тематики бяха координацията сред институциите, които са ангажирани с изборите, готовността на Общината за гласоподаване с преносими изборни кутии и гласуването в болничните заведения.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР