Пловдив. Кметът на Пловдив Здравко Димитров представи политическия си кабинет

...
Пловдив. Кметът на Пловдив Здравко Димитров представи политическия си кабинет
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив Здравко Димитров представи политическия си кабинет

Пловдив. Кметът на Пловдив Здравко Димитров показа политическия си кабинет на публична конференция в Общината, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пловдив . Здравко Димитров сподели, че се е опитал да събере най-хубавите експерти към себе си, като не се е водил от политически пристрастия, а е търсил експерти. " Това са хората, които ще работят за Пловдив, тъй като Пловдив е един, той е на всички. Важно е да се работи по този начин, че градът да стане още по-добро място за живеене ", съобщи Димитров.
В екипа му остават някои от старите зам.-кметове. Това са Стефан Стоянов с сектор обучение, бизнес развиване, европейски планове и интернационално съдействие, който поема и сектор просвета, Георги Титюков, който остава зам.-кмет по спорт, юношески действия и обществена политика, Илия Кирчев, който идва от банковия бранш и който кметът показа като " експерт от огромен сан ". Той поема сектор " Общинска стопанска система, опазване на здравето, екология и ръководство на отпадъците ". Кирчев е бил изпълнителен шеф и член на УС на Българска банка за развиване. " Сега съм доста по-спокоен за финансите на Общината ", сподели във връзка назначението му Здравко Димитров. Арх. Невяна Балчева поема сектор " Общинска благосъстоятелност, устройство на територията, строителство и вложения ". " Тя е експерт с голям опит в градоустройството и може да бъде потребна на развиващия се Пловдив и произлизащите от това проблеми с презастрояването ", уточни Здравко Димитров. Ген. Тодор Чонов, който всички познават като някогашен шеф на ОДМВР - Пловдив, става зам.-кмет по превоза. Той идва от системата на Министерство на вътрешните работи, където е бил повече от 32 години, само че в този момент ще работи за решение на проблемите с трафика в града, както и за понижаване на пътните произшествия в Пловдив. Чонов разгласи, че ще бъде изработен изчерпателен разбор на трафика в Пловдив, както и на инфраструктурата в регионалния град, с цел да се търси решение на казуса, и ще бъдат набелязани ограниченията за оправянето с него. Йордан Ставрев остава зам.-кмет по публичен ред и сигурност. Той бе назначен на поста през юли 2019 година на мястото на Златин Велев. Ставрев също е в бил в системата на Министерство на вътрешните работи близо 35 години.
Арх. Димитър Ахрянов, който идва от Община Карлово, става основен проектант на Пловдив. Кметът Здравко Димитров означи, че основният проектант е извънредно значима фигура в ръководството на една Община.
Главен секретар на Община Пловдив остава Ангелина Топчиева. Здравко Димитров съпостави Топчиева с " работлива пчеличка ", която обгрижва всички отдели в Общината. " За мен е чест, че одобри да работим дружно ", сподели той.
Новият кмет на Пловдив към момента обмисля дали да назначи на обособен щат зам.-кмет по културата, като означи, че ще разиска това с културните дейци в града. Засега той няма да прави промени във Фондация " Пловдив 2019 ".
Все още няма изясненост дали ще има кадрови промени измежду шефовете на дирекции в Общината. Междувременно обаче Здравко Димитров заяви, че някои от тях към този момент са си тръгнали сами.
Стана ясно още, че Сметната палата стартира проверка Община Пловдив в петък.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР