Пловдив. Доброволците към Общинския приют - Пловдив Приятел завинаги“, в

...
Пловдив. Доброволците към Общинския приют - Пловдив Приятел завинаги“, в
Коментари Харесай

Доброволци организират „Пролетен панаир на осиновените кучета“ в Пловдив на 15 март

Пловдив. Доброволците към Общинския подслон - Пловдив „ Приятел вечно “, в подпомагане с Общинско дружество „ Зооветеринарен комплекс “ провеждат „ Пролетен панаир на осиновените кучета “ от 10.00 до 14.00 часа на 15 април на площадката сред Цар Симеоновата градина и ул. " Емил де Лавеле " № 11, над подлеза зад Община Пловдив. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Осиновени от приюта кучета ще доведат новите си стопани, с цел да показват позитивния резултат на кучето и върху двукракия му любим.

Едновременно с даването на щастливо припозналите се хора и кучета, ще се организира и одомашнителна акция навън под надпис „ Те са не по-малко положителни от породистите “.

Събитието ще се състои под формата на показване на осиновените кучета пред аудитория и оценяваща комисия от трима ветеринарни лекари.

С осъществяване на акцията се цели:
- показване на кучетата от приюта, подобаващи за одомашняване;
- стимулиране на пловдивчани да осиновяват добре социализираните, само че непородисти кучета от приюта;
- оценка резултата от осиновяването върху кучето и новите собственици;
- разпространение ролята на доброволците в приюта при обгрижването и социализацията на животните, както и намирането на дом и собственик за всяко бездомно куче.

На пролетния панаир ще участват кучета от приюта с компаньон (доброволец) за всяко от животните. На място ще има и ветеринарен доктор от Оперативна програма „ Зооветеринарен комплекс “, който има подготвеност за завършване на осиновяването.

Организаторите ще съблюдават за съблюдаване на настоящите противоепидемиологични ограничения, избрани със съответните заповеди на министъра на опазването на здравето и кмета на Община Пловдив.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР