Пловдив. Днес, 11 януари 2022 г., Районна прокуратура-Пловдив се самосезира

...
Пловдив. Днес, 11 януари 2022 г., Районна прокуратура-Пловдив се самосезира
Коментари Харесай

Прокуратурата в Пловдив започва нова проверка за издаването на фалшиви сертификати за ваксинация

Пловдив. Днес, 11 януари 2022 година, Районна прокуратура-Пловдив се самосезира и разпореди инспекция по изявления в медиите, в които се оповестява за издадени подправени " зелени “ документи на жители, които желаят да им бъде сложена ваксина, оповестиха за Радио " Фокус " - Пловдив от Апелативна прокуратура.

По напътствие на наблюдаващия прокурор следва да се открият лицата, признали пред медицински личен състав, че имат имунизационни удостоверения, само че те не са същински, заради което и упорстват да бъдат имунизирани. Ще се събират данни по кое време и по какъв метод те са се сдобили с тях и дали са заплащали за това на избрани лица.

В хода на инспекцията ще се откриват данни за вероятно осъществени документи закононарушения, както и за нарушаване на противоепидемичните ограничения, свързани с издаването и използването на документите за имунизация против COVID-19.

Проверката е предоставена на отдел " Икономическа полиция “ към ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив. Срокът за приключването е едномесечен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР