Пловдив. Близо 2 хил. кв. метра нова благоустроена зона в

...
Пловдив. Близо 2 хил. кв. метра нова благоустроена зона в
Коментари Харесай

Район „Централен“ в Пловдив вече е с нова реновирана зона за паркиране

Пловдив. Близо 2 хиляди кв. метра нова благоустроена зона в централна градска част откриха през днешния ден кметът Здравко Димитров и кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов, оповестиха за Радио " Фокус " - Пловдив от пресцентъра на общината. Тя се намира в карето сред улиците „ Борислав “, „ Петко Д. Петков “ и ул. „ Граф Игнатиев “. Инвестицията е на общината и възлиза на 280 хиляди лева, с което се продължава политиката по облагородяване и реновиране на градските площи.

„ Това е 20-тата сходна зона от началото на мандата, която облагородяваме и продължаваме в тази посока “, разгласи кметът Здравко Димитров по време на откриването.

Районният кмет Георги Стаменов добави, че са заменени тротоарните настилки пред входовете на двата блока по ул. „ Петко Д. Петков “. Създаден е зелен джоб сред улицата и самия тротоар, който ще се трансформира в натурален жив плет. Частично е сменено осветлението с LED лампи по ул. „ Граф Игнатиев “ до кръстовището с „ Борислав “. В благоустроеното каре са обособени 75 паркоместа, озеленяването е обогатено с разнообразни растения – 25 ружи, 110 симфорикарпуса, липа и магнолия.

Предстои идната година зоната в непосредствена непосредственост до паркинга да бъде асфалтирана.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР