Пловдив. Апелативен съд - Пловдив остави в ареста турския гражданин

...
Пловдив. Апелативен съд - Пловдив остави в ареста турския гражданин
Коментари Харесай

Апелативен съд - Пловдив остави в ареста турския гражданин, обвинен за контрабанда на амфетамин на стойност 114 000 лева

Пловдив. Апелативен съд - Пловдив остави в ареста турския жител Е. Т., като удостовери взетата от Окръжен съд – Хасково мярка за неотклонение „ задържане под стража “ и отхвърли жалбата на обвинения. Това оповестиха от пресцентъра на Съда . Спрямо Е. Т. е повдигнато обвиняване за осъществено на 28.06.2021 година нелегално преместване на амфетамини с общо тегло 4,56 кг на стойност 114 000 лв. през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “. Наркотикът е бил прикрит в каросерията на товарен камион, ръководен от Е. Т. За това закононарушение Наказателният кодекс планува „ отнемане от независимост “ от 15-20 години и санкция от 200 000 до 300 000 лв..

Апелативният съд реши, че с оглед събраните по делото доказателства, може да се направи обосновано съмнение, че обвиненият е съпричастен към осъществяване на закононарушението, за което е притеглен да дава отговор. Тъй като е непознат жител и няма непрекъснат адрес в България, съдът смята, че има заплаха при по-лека мярка за неотклонение Е. Т. да се укрие.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е дефинитивно.

Съдебното съвещание се организира посредством видеоконферентна връзка сред ареста, където се намираше обвинения и съда, където бяха правосъдният състав, прокурорът и бранителят.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР