Пловдив. Агресорът от кв. Капана Ивайло Дадански днес пред съда

...
Пловдив. Агресорът от кв. Капана Ивайло Дадански днес пред съда
Коментари Харесай

Защитата на Ивайло Дадански обяви, че той се прибрал мокър, защото Митко не му върнал чадъра, а продавачът на чорапи е решен да иска 10 хил. лв. за скенер

Пловдив. Агресорът от кв. " Капана " Ивайло Дадански през днешния ден пред съда се извини обществено на пловдивчани за проявената експанзия към продавача на чорапи Митко, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пловдив .

Той сподели пред съда, че няма да разяснява " очевидната предумишленост на прокуратурата ", само че като " чужденец в града и като един недодялан селски човек се извинява на пловдивчани за наличието си ". Каза още, че съжалява за постъпката си. Ивайло Дадански наричаше от самото начало продавача на чорапи със свойското име " Митака " и съобщи, че и в този момент го усеща като непосредствен човек. Посочи, че доста пъти го е хранил и се е грижил за него. Но просто в този ден е бил раздразнителен, а Митака е попаднал в несъответствуващ миг пред него. Не го бил блъснал изобщо, единствено се засилил да го удари с глава. Нямало да се случи, в случай че Митака не го е провокирал с израза " Гледай си работата ". " Моята реакция беше неправилна ", сподели Ивайло, само че все пак продължи да твърди, че той не е отговорен за нищо. След това описа, че е получил закани още сутринта, на идващия ден, и е схванал от сервитьорите си, че против него е подета акция във Facebook. Посочи, че той не е страхлив човек и евентуално доста пловдивчани в Капана не го харесват. Не бил се крил изобщо, по този начин както твърди прокуратурата.
Заведението фактически е работило по време на пандемията,но няма нито един акт, което значело, че неговата теза е била възприета от институциите. " Предполага се, че съм забавен човек и мога да приказвам с публицистите за по-интересни тематики от Митко ", сподели обвиненият. Накрая изиска от съда да направи разлика сред " предварителна защита и принуда " и прикани за правдивост, тъй като " прокуратурата надълбоко бъркала ".
Каза още, че " в случай че толкоз доста пловдивчани желаят да си тръгне, може да го направи още на следващия ден сутринта, стига да е допустимо ".

Ивайло Дадански бил направил огромна всеотдайност, като дал чадъра си на Митко, с цел да продава чорапи в дъжда, сподели пред съда юристът му Светлана Калпакчиева. След като Митко не върнал чадъра, Ивайло се прибрал влажен. Неговите подбуди за експанзия били персонални, поради неуредени връзки с Митко, сподели още юристът. Въпросният чадър Ивайло дал на Митко преди 10 дни и не запомнил да му го върне. " Проблемът не бил в чадъра, а в лъжата, която Митко изрекъл ", сподели още юрист Карпакчиева.
Митко бил ходил всеки ден в заведението на Ивайло, където го хранили. Дори бил и на сватбата му преди месеци. Всички посетители на свотбата получили подарък от чорапите на Митко.
В умозаключение адвокатката сподели, че мощно има вяра, че живеем в правова страна и не можем да допуснем улицата да диктува правото.

Прокурорът пък уточни, че Ивайло Дадански, който е от Варна, само че живее непрекъснато в София е съден за четири умишлени закононарушения до момента - за три измами и едно отнемане. И четирите присъди са условни. На едната, която е за машинация от 2019 година е с неизтекъл период.
На мярката, отвън съда, се появи и потърпевшият Митко, който удостовери, че е бил ударен от Ивайло. Той е решен да изиска от агресора 10 000 лв. за скенер.

Съдът през днешния ден реши, че задържането под стража на Ивайло Дадански би била несъответстваща мярка и уточни, че желаната мярка от прокуратурата е неприемлива.
Бе посочено, че няма заплаха той да се укрие, защото има непрекъснат адрес и бизнес, както и две дребни деца и бременна жена. И макар, че за съда не е непозната публичната сензитивност към резултата от сходно действие, Дадански бе пуснат на независимост с парична гаранция от 5000 лв., със период за погашение до 10 дни.
Мярката може да бъде обжалвана в тридневен период.
Прокурорът по делото съобщи, че ще апелират.
Цветана ТОНЧЕВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР