Пликовете за печене са направени от специално тънко и прозрачно

...
Пликовете за печене са направени от специално тънко и прозрачно
Коментари Харесай

Какво представлява печенето в плик

Пликовете за печене са направени от особено фино и транспарантно полиетиленово фолио. Можете да си ги намерите в по-големите магазини и се продават в пакетчета с разнообразни бройки.

Едно от най-големите преимущества на пликовете за печене е, че по-късно не трябва да търкате тави, тъй като ястието се поставя в плика и по-късно в тавата. Така единствено ще изплакнете тавата, което доста ще ви улесни.

Принципът на печене в плик е доста елементарен, нарязвате продуктите, които желаете да приготвяте, слагате им подправки и поставяте в плика.

Вода не е нужна, в случай че решите можете да сложите напълно малко. Можете да сложите доста малко лой, само че като цяло при печене в плик не трябва да се поставят мазнини и олио.

Когато сложите всички артикули просто завържете плика и му направете няколко дребни дупчици, с цел да не се спука при печенето. Храната става доста ароматна и вкусна, задушава се, а месото става нежно.

В плик бихте могли да печете каквото пожелаете – риба, разнообразни зеленчуци, месо. Една от най-честите използва на тези пликове е за пиле в плик с картофи. Това неслучайно е по този начин, тъй като ястието се получава доста добре.

Тук не би трябвало да добавяте никаква вода, тъй като пилето и картофите ще си пуснат. Нарязвате пилето и картофите, овкусявате ги и слагате всичко в плика. Печете на авансово загрята фурна. Тъй като пликовете са транспарантни, елементарно ще разберете по кое време храната е подготвена.

Взависимост от типа на яденето можете да прибавите сметана, бяло вино или бира, с която да полеете ястието. Хубавото при тези пликове е, че храната се задушава и всички аромати и миризми се резервират.

Подправките, които можете да употребявате са същите и при елементарното печене на фурна, тъй че не е тормозете да употребявате тези пликове, тъй като храната ще стане вкусна и сочна.

Времето за печене на продуктите не се трансформира. Действайте самоуверено и експериментирайте с тези пликове, зарадвайте и изненадайте с нещо вкусно своето семейство.

Освен пиле с картофи, в плик можете да си приготвите печени картофи, бутчета на фурна или свинско печено.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР