Плевен. Продължава кампанията Нуждаем се от здравни грижи и утре“

...
Плевен. Продължава кампанията Нуждаем се от здравни грижи и утре“
Коментари Харесай

Продължава кампанията „Нуждаем се от здравни грижи и утре“ с партньорството на Медицински университет - Плевен

Плевен. Продължава акцията „ Нуждаем се от здравни грижи и на следващия ден “ с партньорството на Медицински университет - Плевен. Това оповестиха от пресцентъра на МУ-Плевен .

Под надпис „ НУЖДАЕМ съдебна експертиза ОТ ЗДРАВНИ ГРИЖИ И УТРЕ “ не престават самодейностите в акцията, обвързвана с промотиране на специалностите „ Медицинска сестра “ и „ Акушерка “. Кампанията започва през 2020 година, оповестена от СЗО като Световна година на здравната сестра и акушерката, само че непредвидените ограничавания на настъпилата епидемиологична конюнктура осуетиха завършването й.

В навечерието на 12 май – Международен ден на експертите по здравни грижи, на 11 май 2021 година от 10.00 до 18. 00 часа ще бъде разположен рекламен пункт на площад „ Свобода “ против МОЛ „ Плевен “. При съблюдаване на противоепидемичните ограничения, по часови график ще бъдат поканени младежи и възпитаници от 9 до 12 клас от гимназиите в Плевен и района.

На рекламния щанд учениците ще получат календари и калъфки с логото на самодейността, апарати за премерване на артериално налягане и други. Млади медицински сестри, акушерки и студенти от Асоциацията на студентите-медици в България от Медицински университет - Плевен, който е главен сътрудник в самодейността, ще подчертават върху основната роля на специалностите „ Медицинска сестра “ и „ Акушерка “.

Мероприятието ще се реализира с общителното подпомагане на кмета на град Плевен господин Георг Спартански. Въпреки тревожната статистика в международен мащаб по отношение на острия недостиг на медицински експерти, инициативният комитет в състав доктор Калин Поповски, Петя Василева, Атанас Балабанов, Бисер Божиков, Катя Христова, Ивайла Петкова и Павлинка Микова оптимистично има вяра, че обществеността осъзнава сериозно значимата роля на тези експерти и че ще бъдат подхванати бързи ограничения за вложение на повече средства в тях.

На празничния 12 май - Международен ден на експертите по здравни грижи - ще се организира формалното разкриване на първата записана „ Амбулатория за групова сестринска процедура “ в България –„ Медикс остарял “ от 11.30 ч. на ул. “Панайот Волов “ 2. Индивидуалната процедура на медицински експерти стана допустима след въведените законодателни промени през последните години.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР