Плевен. При засилен интерес се провежда кампанията Нуждаем се от

...
Плевен. При засилен интерес се провежда кампанията Нуждаем се от
Коментари Харесай

Студенти по здравни грижи и ученици от град Плевен станаха част от кампанията „Нуждаем се от здравни грижи и утре“

Плевен. При засилен интерес се организира акцията „ Нуждаем се от здравни грижи и на следващия ден “. Целта на самодейността, стартирала през 2020 година във връзка Световната година на здравната сестра и акушерката, е да се концентрира интереса на младежите в Плевен и района към дефицитните специалности „ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА “ и „ АКУШЕРКА “. Това оповестиха от пресцентъра на Медицински университет – Плевен .

В навечерието на 12 май – Международен ден на експертите по здравни грижи, стотици възпитаници и младежи бяха привлечени от рекламните материали - календари, калъфки, апарати за артериално налягане, които дейни студенти от Медицинския университет – Плевен им предоставиха. Младите медицински сестри и акушерки стимулирано осведомиха аудиторията по отношение на полезността и сериозния дефицит на експертите по здравни грижи в областта на опазването на здравето. Постави се мощен акцент върху големите професионални благоприятни условия в плевенския район, който може да се дефинира като стабилен здравен клъстер в България. Стартирайки висшето си обучение в Медицински Университет - Плевен, основен сътрудник в самодейността, всеки студент получава опция за образование от ерудирани преподаватели посредством новаторски технологии в модерна материална база. Начертани бяха и насоките за сполучлива професионална реализация след 4-годишния курс на образование на медицинските сестри и акушерки - в общинското опазване на здравето - детски ясли и градини, училища; в доболничната помощ – в кабинетите на общопрактикуващите лекари и експерти.

Големият брой многопрофилни и профилирани болнични заведения в Плевен обезпечава необятен избор за работа на медицинските експерти. Промяната в законовата нормативна уредба от 2020 година разрешава и основаване на самостоятелни амбулаторни практики на експертите по здравни грижи. Атрактивна е и опцията за пускане в академичното занятие на преподавателите във висшите учебни заведения. Всичко това е осъществимо при мощна мотивация у младежите, насочена към милосърдието, добротата, устрема да посреща новия живот и да оказва помощ на хората.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР