Плевен има изключително интересна и богата история, като е ключово

...
Плевен има изключително интересна и богата история, като е ключово
Коментари Харесай

Пътуване в България - открийте Плевен

Плевен има извънредно забавна и богата история, като е основно място и за Освобождението на България от османско робство. Да, някои биха споделили, че Шипка е най-епичната и значима борба, само че аз заставам зад мнението си, че боевете при Плевен са не по-малко значими за сполучливия излаз на войната. Нека оставим историята да си почива, а да се насладим на този прелестен Български град и да забележим какво може да предложи на своите гости. 
Двете наложителни места за посещаване са Мавзолеят - параклис Свети Георги Победоносец, както и Плевенската гледка. Параклисът е знак на града и е построен в памет на бойците дали своя живот по време на Руско-турската война. Открит е през далечната 1907-ма година, а единият от създателите на иконите е известният художник Иван Мърквичка. 
 Искате да бъдете по-щастливи? Тогава просто… Искате да бъдете по-щастливи? Тогава просто…
Искате да бъдете щастливи? Пътувайте! Ново проучване на университета във Вашингтон е потвърдило, че хората, които пътуват постоянно,...
Панорамата е надалеч по-позната от двете места като туристически обект. Издига се на хълма " Скобелев парк " от своето основаване и разкриване през 1977-ма година. Уникалната експозиция е отдадена на боевете при Плевен, а четирите колони на постройката са знак на четирите щурма на града от освободителните войски. Като излезете на покрива ще видите аспект към местата, на които да се водили сраженията. Ако решите да се разноските из Скобелев парк, ще стъпите там, където са се водили самите борби. Той се намира тъкмо там, където е било бойното поле - леко южно от град Плевен. 
Други забавни места, които да видите са Регионалният исторически музей, който има във фонда си над 180 000 експоната, както и къщата-музей Цар Освободител Александър II, в която е отседнал самият съветски император, при който е доведен Осман паша. В нея е живял и военачалник Скобелев, до момента в който е изпълнявал своята роля на губернатор на града.
Ако имате още време, бих предложил да видите античния римски град Строгозия, чийто остатъци са в парк " Кайлъка ", както и да отделите време за художествената изложба " Илия Бешков ". 

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР