Пленарният ден отново започна със скандали и препирни.От БСП се

...
Пленарният ден отново започна със скандали и препирни.От БСП се
Коментари Харесай

В парламента е страшно! Управляващи и опозиция се изпокараха жестоко

Пленарният ден още веднъж стартира със кавги и препирни.

От Българска социалистическа партия се ядосаха на ГЕРБ, че вкарват изключителни точки в дневния ред и напуснаха залата. Управляващите взеха решение в дневния ред да влязат второто четене на Закона за водите, импортиран от ПГ на ГЕРБ, второто четене на Закона за Министерство на вътрешните работи, импортиран от ПГ на „ Обединени патриоти “, както и освобождението на ръководителят на НЗОК, написа вести.бг. 

``
реклама

" Не може със мощ да налагате точки за гледане. Ние настояваме те да отпаднат. Това не се случва за първи път. Веднъж към този момент се извинихте, а в този момент още веднъж допускате същата неточност. Ние мсе подготвени да напуснем пленарна зала и да ви оставим сами да си приемате законите ", разгласи от парламентарната трибуна Драгомир Стойнев. Преди него със същото заплашиха сътрудниците му Филип Попов и Георги Свиленски. " Нямате никаква визия за ръководството на страната. Недопустимо е в петък да се вкарват такива значими точки. Ще се сменя ръководителя на здравната каса. Какво вършиме? Това в никакъв случай не се е случвало в Народното събрание. Как по този начин от през днешния ден за през днешния ден сменяте ръководителя на Здравната каса. Това е неприемливо в Народното събрание. Никога не се е случвало ", обявиха те.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи също съобщи, че не поддържа концепцията за вкарване на изключителни точки. " Колегите ми честват Рамазан байрам и нямат опция да вземат участие в дебатите ", сподели той. " Председателят на Народното събрание има право да вкарва изключителни точки в дневния ред. Досега ни обвинявахте, че не внасяме задоволително законопроекти, а в този момент не желаете да ги преглеждаме ", отговори им Цвета Караянчева. Тези нейни думи станаха мотив депутатите от Българска социалистическа партия да изоставен залата.

" Управляващите постановат тоталиратен и властнически жанр на ръководство. Те не могат да създадат една проектопрограма, която да важи за сряда, четвъртък и петък. Как след това да им повярва човек, че имат визия за ръководството на страната? ", това попита в коридорите на парламента Драгомир Стойнев, който даде уточнения за какво Българска социалистическа партия напусна днешното съвещание на Народното събрание. " Управляващите постановат подобен жанр на ръководство и се пробват да отклонят вниманието от отстраняването на ръководителя на НЗОК. Този метод не дава отговор на качеството на работа на Народно събрание. Остро протестираме против този метод на работа на ръководещите. Те единствено търсят кавги. Ние сме определени тук, с цел да работим. Те не вкарват законопроекти на опозицията, само че когато решат си вкарват техните законопроекти. Когато се постанова със мощ дневния ред, от това не страда опозицията, от това страдат българските гласоподаватели ", сподели още Стойнев.

Въпреки че, бяха напуснали зала от Българска социалистическа партия въпреки всичко откриха метод да продължат със свадите. Валери Жаблянов изиска поименна инспекция на кворума в зала. Целта на това упражнение бе да потвърди, че в зала няма нужното болшинство, с цел да се гласоподават закони. " Изпълнете правилника, извадете листата и започнете инспекция. Ако не извършите правилника, ние ще го създадем и ще ви желаяме оставката. Изпълнете правилника ", повтори няколко пъти Жаблянов. От страна на ГЕРБ отговори Данаил Кирилов, който разгласи, че е направил процедурно предложение преди Жаблянов и депутатът от Българска социалистическа партия няма право да желае поименна инспекция. " Трябва да си приключим с гласуванията и тогава да има поименна инспекция ", обоснова се Кирилов в опита си да отсрочи поименната инспекция.

В залата настана същинска дисхармония, тъй като Валери Жаблянов и Георги Свиленски не стопираха да упорстват за поименна инспекция, а от ГЕРБ да отхвърлят. Депутатите не спираха да си подмятат реплики от банките, а Цвета Караянчева не спираше да повтаря " На вас от Българска социалистическа партия работи ли ви се? Влезте в зала и седнете по местата си. Знам доста добре правилника ". " Не може да ни казвате какво да вършим. Изпълнете правилника и направете поименна инспекция ", продължаваха да упорстват от Българска социалистическа партия.

На трибуната не спираха да се иакзват депутати от ГЕРБ и Българска социалистическа партия, които да спорят по тематиката за процедурни оферти и контра процедурни оферти, като обикновенния фен надали разбра нещо от точките, алинеите и процедурите, с които се замерваха ръководещи и съпротива. " Няма да напуснем трибуната, до момента в който не започнете поименна инспекция. Изпълнете правилника ", не спираха да повтарят Жаблянов и Свиленски. На финала Караянчева се съобщи и стартира да чете имената на националните предствители по лист. Интересното бе, че Свиленски и Жаблянов, които не стопираха в продължения на 15 минути да упорстват за поименна инспекция, още веднъж напуснаха зала и липсваха, докато Цвета Караянчева четеше имета на депутатите.

След поименната инспекция, направена от Цвета Караянчева, стана ясно, че няма кворум в залата. Затова ръководителят на Народното събрание даде 15 минути отмора, след което ще има повторна инспекция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР