PlayStation Lifestyle предава за интересно развитие на продължаващата сага около

...
PlayStation Lifestyle предава за интересно развитие на продължаващата сага около
Коментари Харесай

Google също не са съгласни с придобиването на Activision Blizzard от Microsoft

PlayStation Lifestyle предава за забавно развиване на продължаващата сага към договорката сред Microsoft и Activision Blizzard. Изглежда, че на страната на последните се е появил непредвиден покровител.

Когато при започване на тази година Microsoft разгласи желанието си да придобие Activision Blizzard, мнозина взеха решение, че за договорката е въпрос на време да бъде подписана. Но колкото повече време минава, толкоз това наподобява по-малко евентуално. Предложението на Microsoft притегли интереса на антиконкурентните органи във водещите гейм пазари, които обръщат към този момент внимание освен върху самата договорка, само че и на въпроси, като въздействието на Xbox Game Pass върху промишлеността.

По-рано тази година стана ясно, че доста от гейм студиата, че сливането сред двете компании може да окаже отрицателно въздействие на бизнеса им, като само Sony стачкуват против това. Сред интервюираните от регулаторите компании бяха и такива, които нямат общо с гейм бизнеса, като да вземем за пример Meta, които зелена светлина на договорката. Тези дни стана ясно обаче, че друга огромна компания отвън гейм бизнеса е изразила недоволството си от възможното привършване на сливането. Става дума за Гугъл.

Причината за това очевидно се явява подписано съглашение преди две години сред Гугъл и Activision Blizzard. По силата му, основателите на Call of Duty и Overwatch ще могат да употребяват облака на Гугъл, като желан сътрудник за гейм хостинг интервенциите си и YouTube като извънреден стрийминг сътрудник за e-sport лигите към игрите на Activision Blizzard. Ключовите изречения в оповестеното преди две години съглашение са „ дългогодишно “ и „ стратегическо “. Защо може да се опасяват Гугъл?

Activision Blizzard притегля десетки милиони геймъри всяка година към своите игри. Наскоро излезе Overwatch 2, всички чакат с неспокойствие новия Diablo, а Call of Duty притегля милиони долари всяка година, без значение от качеството на следващото издание на военния шутър. Какво ли може да се обърка в една хипотетично много солидна във финансово отношение договорка? В началото на това лято персонално шефът на Xbox Studios Мат Буути опцията Microsoft да отнеме Call of Duty от PlayStation общността: „ Ако придобием игра, която идва с голяма общественост, обхващаща голям брой платформи, последното нещо, което ще желаеме да създадем е да отнемем нещо на тези общности “, съобщи той в диалог с IGN през юни. А след това се оказа, че. И сходно на Гугъл Coud, Microsoft си имат Azure. Би било най-малкото необичайно Activision да употребява конкурентна облачна платформа. Разбира се, че Microsoft са длъжни да съблюдават всички към този момент подписани съглашения на Activision Blizzard с техни сътрудници преди оповестеното придобиване.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР