Платформата за нощувки и хотелски резервации Airbnb отказа да възстанови

...
Платформата за нощувки и хотелски резервации Airbnb отказа да възстанови
Коментари Харесай

Airbnb няма да връща пари за провалени почивки

Платформата за нощувки и хотелски резервации Airbnb отхвърли да възвърне на английско семейство повече от 2000 английски лири за ски хижа чартърен във френските Алпи. От 18 декември британците към този момент се нуждаят от „ значително значима причина “, с цел да влязат във Франция - изискване, което визира хотелите, самолетните компании, фирмите за наем на коли, наем на ски съоръжение - всичко. И това сътвори вълна от безпорядък в туристическия отрасъл, изключително в секторите със зимен и ски туризъм.

Традиционно британците са измежду първите в ранните резервации за зимните си пътувания. Още в края на лятото множеството англичани към този момент са създали предплатеното заплащане и знаят къде ще посрещнат Коледа и Нова година в чужбина, само че тази година изненадата на Франция и Омикрон попари с неприятна смяна в разпоредбите.

Попитани, по какъв начин ще се реагира при положение на Covid-19 преди да бъде осъществено второто заплащане, от Airbnb дадоха отговор, че клиентите ще получат възобновяване при „ смекчаващи условия “, цитира изказването „ Индипендънт “. Но каква изненада, когато възобновените суми са едвам 10 % от предплатено импортираната! Ако не беше изискването за „ основателно значима причина “, туристите щяха да имат право да получат 50 % от сумата си, заради обстоятелството, че анулират резервацията 2 седмици преди датата на идване.

Оказва се, че Airbnb  могат да вкарат и свои лични условия за отменяне на резервации, които са подобаващи с персоналните им условия.

На уеб страницата на Airbnb са изброени 5 вида произшествия  като естествени бедствия, които могат да се преглеждат като „ смекчаващи виновността условия “. Първите 3 са: промени в държавните условия за пътешестване, оповестени изключителни обстановки и епидемии и държавни ограничавания за пътешестване. Третата категория се разяснява като „ Ограничения за пътешестване, наложени от държавна организация, които предотвратяват или не разрешават пътуването до, престоят или връщането от мястото на обявата “.

Въпреки това, когато беше разпитан, Airbnb дава отговор на търсещите си авансови суми туристи по този начин: „ След оповестяването на Covid-19 за световна пандемия от Световната здравна организация, политиката за смекчаващи условия към този момент не се ползва, тъй като Covid-19 и последствията от него към този момент не са непредвидими. “

Нискотарифната самолетна компания Ryanair също отхвърли да възвърне суми на клинети, които са си закупили билети за пътешестване във Франция, защото полетите на процедура не са анулирани. Авиокомпанията предлага опция за смяна на датите на полета, само че против съответната такса.

Очевидно, към момента ковид-пандемията има да извади от ръкава още доста напрегнати обрати и към момента е извънредно мъчно и непредвидимо да се вършат проекти, даже обстановката да наподобява успокоена.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР