Платформата Как се пише?“ започва новаторска кампания за грамотност в

...
Платформата Как се пише?“ започва новаторска кампания за грамотност в
Коментари Харесай

Животът няма аутокорект - Платформата „Как се пише?“ с нова образователна кампания

Платформата „ Как се написа? “ стартира новаторска акция за просветеност в помощ на дипломиращите се дванайсетокласници.

Под надпис „ Животът няма „ аУтокорект “ на 27 март, 50 дни преди държавния зрелостен изпит (ДЗИ) по български език и литература, стартира издание на задания и правила в първото по рода си цифрово пособие.

Тo е особено ориентирано към повишение на резултатите от матурата и се осъществя в една от най-актуалните измежду младежите обществени мрежи – Threads, част от групата на Meta.

„ По-добре е там, където младежите прекарват огромна част от времето си, някой да им оказва помощ и да ги направлява “, изяснява основателката на " Как се написа " доктор Павлина Върбанова.

Тя добавя, че с цел да стане това, би трябвало езикът и тематиките да са близки на хората в ученическа и студентска възраст.

Освен доктор Върбанова, измежду уредниците на самодейността са още Доротея Николова, учителка по български език и литература, и организация Huts Group, отпред с креативните шефове Иван Ланджев и Драгомир Дончев.

Екипът зад акцията се майтапи, че потегля на Първия правописен поход, само че упоритостта е напълно сериозна – в оставащото време до матурата да оказват помощ на зрелостниците да покачат междинния триумф и 2024-та да е годината, в която отрицателната наклонност да се пречупи.



Миналата година бе регистриран най-ниският междинен триумф, откогато има наложителни матури по български език и литература (БЕЛ). За пръв път резултатът слезе под 4,00, слабите оценки са съвсем 18% и в случай че наклонността се резервира, скоро междинният триумф ще стане в действителност междинен (3), обръщат внимание те.

за правописа, пунктуацията и граматичните правила в българския език.

Надсловът на акцията „ Животът няма „ аУтокорект “ по никакъв начин не е инцидентен, означават от просветителната платформа.

От една страна, е увещание, че знанията са значими и в случай че в мрежата има коригираща стратегия, която да ни показва грешките, в същинския живот не е по този начин. Така че, с цел да се оправим с провокациите на действителността, би трябвало да изградим у себе си сериозна основа от компетентности и умения.

От друга страна, самата приложимост измежду млaдежите на „ аУтокорект “ е нерегламентирана от Официалния правописен речник, а на български език редовно се образуват комплицирани съществителни с първа част „ авто- “ – кратко от „ автоматизиран “.

Повече информация може да намерите.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР