Плащанията по банков път към Националната агенция по приходите (НАП)

...
Плащанията по банков път към Националната агенция по приходите (НАП)
Коментари Харесай

Ето как плащаме в НАП от 1 октомври

Плащанията по банков път към Националната организация по приходите (НАП) ще се правят по пет нови банкови сметки в Българската национална банка (БНБ) от 1 октомври. Това съобщават от Националната организация за приходите.

Новите банкови сметки ще са предопределени за заплащане на налози, социалноосигурителни вноски, здравни вноски, вноски за ДЗПО и вземания, наложително събирани от обществен реализатор.

Плащанията в законоустановеният период следва да правите по плануванаъа сметка за съответния тип обвързване, без значение към коя конструкция на Национална агенция за приходите сте регистрирани по непрекъснат адрес или адрес на ръководство, респ. е записано лицето, чийто обществени отговорности заплащате.

Просрочените отговорности, събирани от обществен реализатор, в това число в осъществяване на натрапен запор, също ще се заплащат по една сметка за цялата страна, оповестяват от Агенцията.

Преводите към приходната организация ще продължат да се реализират от всяка банка в страната или различен снабдител на платежни услуги, съгласно цените на съответните финансови институции.

До края на септември 2023 година заплащанията следва да правите по досегашните банкови сметки.

Клиентите на Национална агенция за приходите могат да продължат да погасяват своите отговорности без такси като употребяват физическите ПОС терминали в офисите на приходната организация, както и виртуалния ПОС -  в 

Информация за новите банкови сметки ще може да намерите след 01.10.2023 година на , на телефона на Информационния център на Национална агенция за приходите - 0700 18 700 съгласно цената на съответния оператор или в офис на Национална агенция за приходите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР