Планираният ремонт на сградата на Професионалната гимназия по електротехника и

...
Планираният ремонт на сградата на Професионалната гимназия по електротехника и
Коментари Харесай

Буря в чаша вода? Родители от ПГЕЕ-Пловдив притеснени от преместването на децата им заради ремонт

Планираният ремонт на постройката на Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Пловдив провокира паника у родители. За да се осъществят строително-монтажните работи по Блок 1 на гимназията, където се образоват огромна част от децата, ще се наложи тяхното краткотрайно пренасяне в постройка на друго учебно заведение.
Прочетете още
Един от спряганите разновидности за учебно заведение, чийто потенциал може да посрещне учениците, е ПГКИТ „ Д-р Иван Богоров “. Те са инициирали даже подписка, в която в детайли излагат претекстове и съображения това да не се случи. Едното терзание на родителите е местоположението на учебното заведение – в Арман махала. Другото – сградният фонд на ПГКИТ „ не е приспособен за обслужване на потребностите и потребностите на учениците от ПГЕЕ- Пловдив “, защото не разполага с съоръжение за профилирано образование на децата в професионални паралелки.

Родители са организирали и онлайн петиция, подписана от над 180 души. В нея те показват вяра, че управлението на учебното заведение, РУО и Община Пловдив ще създадат нужното, с цел да подсигурят на учениците по-подходяща локация за краткотрайното им пренасяне.

„ Учениците от втори гимназиален стадий да бъдат настанени в базата на Професионална гимназия по механика „ Проф. Цветан Лазаров “ – Пловдив или в краен случай в Професионална гимназия по машиностроене – гр. Пловдив “, желаят още родителите, подписали петицията.

TrafficNews се свърза с управлението на ПГЕЕ-Пловдив и Регионално ръководство на образованието, откъдето дефинираха терзанието на родителите като безпричинно.

„ Имахме увещание от шефа на ПГКИТ, ще е подготвен да спомага. Все още обаче нямаме подписано решение за мястото, където ще се реалокират учениците на Професионалната гимназия по електротехника и електроника. Изобщо не е говорено с решителност, това бе един от вероятните разновидности. Тепърва ще се организира среща с представители Община Пловдив, когато новата власт встъпи в служба. Тогава ще се вземе дефинитивно решение и, несъмнено, бихме се съобразили с настояванията на родителите “, разяснява шефът на РУО Иванка Киркова. Тя добави, че решение ще бъде взето в края на ноември.

От учебното управление пък са учудени от тази подхваната интензивност от страна на родителите. По техни думи има време за умерено и премислено решение, защото ремонтът на блока с класните стаи започва през февруари. Оттам увериха, че каквото се изисква от тях, ще бъде направено, с цел да се реализира единодушие и сполучлив вид за децата.

По информация на медията ни през днешния ден е запланувана среща, където родителите ще обсъдят зародилия проблем с управлението на Регионално ръководство на образованието.

Както медията ни писа, ПГЕЕ бе претендент за социална поръчка за огромно обновяване на материалната си база, с което да построи на територията си съвременен Тех Парк, да реализира ремонт на физкултурния си салон и преобрази образователния корпус.

Към днешка дата част от дейностите по реорганизация на сградния си фонд към този момент са в ход. Договорите със строителите са подписани. Ремонтът на физкултурния салон, който до момента бе под ключ поради нередовност, ще започва в околните дни и се чака да бъде завършен до края на декември. Архитектурния план за ремонт на Блок 1, където са класните стаи, е на заключителен стадий и следва да бъде импортиран в Община Пловдив за утвърждение.  

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР