Планираната от НАСА първа в историята изцяло женска космическа разходка

...
Планираната от НАСА първа в историята изцяло женска космическа разходка
Коментари Харесай

NASA отмени женската космическа разходка. Скафандрите са прекалено големи

Планираната от НАСА първа в историята напълно женска галактическа разходка няма да се състои поради необикновена причина – скафандрите на Международната галактическа станция са прекомерно огромни и единствено един става съвършено и на двете астронавтки, оповестява bTV. Космическата организация планираше Ан Макклейн и Кристина Кох да конфигурират новите литиево-йонни акумулатори на МКС този петък. Оказа се, че на борда на станцията има един единствен скафандър, който е М размер и пасва тъкмо и на двете дами.

Тъй като високотехнологичните костюми би трябвало да пасват навръх астронавтите и НАСА няма по какъв начин да изпрати нов костюм до петък, галактическата разходка в петък ще бъде осъществена единствено от Кох и нейния сътрудник Ник Хаг, оповестиха от организацията.

Some more shots of the #spacewalk on Friday – was privileged to work with my friend and colleague @NASA_Astronauts @AstroHague

“Скафандрите на МКС са формирани от няколко елементи, които се сглобяват съгласно тялото на всеки астронавт. Размерите са междинен, огромен и екстра огромен (M, L и XL). До момента са осъществявани единствено смесено полови разходки в Космоса ”, разяснява представителят на НАСА Бранди Дийн.

Все още не е ясно дали галактическата организация ще удържи на обещанието си и ще насрочи нова дата за женската галактическа разходка.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР