планира да набере до 100 милиона евро чрез нови акции

...
планира да набере до 100 милиона евро чрез нови акции
Коментари Харесай

Еврохолд взема до 100 млн. евро от борсата, за да купи ЧЕЗ

възнамерява да набере до 100 милиона евро посредством нови акции на Българската фондова борса. Компанията има намерение да употребява сумата за покупката на активите на ЧЕЗ в България. Ако нарастването на капитала бъде записано в цялостен размер, то ще бъде едно от най-големите в историята на българския финансов пазар.

79 милиона акции с емисионна цена от 2,50 лв. ще бъдат препоръчани посредством, в случай че Общото заседание на акционерите на Еврохолд утвърди решението. Това ще стане ясно на 10 април.

Проспектът за общественото предложение би трябвало да бъде утвърден от Комисията за финансов контрол, поради което към момента не може да се дефинира период.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) позволи на Еврохо...

За да бъде сполучлива емисията, би трябвало да бъдат записани най-малко 40% от новите акции, излиза наяве от известието, в което се цитира Васил Стефанов, началник " Сливания и придобивания ", съобщи БНР.

Според него " набраните средства ще бъдат употребявани за финансиране на придобиването на сдруженията на в България и за вложения в развиването на двата съществени бизнеса на холдинга - енергетика и обезпечаване ". Какво плануват проектите за ЧЕЗ -

" В случай на нужда от лични средства за завършването на договорката с ЧЕЗ Груп преди завършването на процедурата по нарастване на капитала на холдинга, главните акционери имат подготвеност да ги дават незабавно посредством различен инструмент и съгласно размера на притежавания от тях дял в компанията ", разясняват още от холдинга.

Обявената цена на договорката за активите на ЧЕЗ е 335 милиона евро. От холдинга неведнъж са заявили, че имат подготвеност за заем от интернационалните банки.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР