„Планът за възстановяване и устойчивост има изключително значение за България

...
„Планът за възстановяване и устойчивост има изключително значение за България
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: Планът за възстановяване има изключително значение за България и трябва да бъде внесен в ЕК навреме

„ Планът за възобновяване и резистентност има извънредно значение за България и би трябвало да бъде импортиран в Европейска комисия в точния момент. Икономиката потегли обратно и сложи нови провокации пред осъществяването и вероятно възстановяване на общественото положение в България. Чуждите вложения са на минимално, санитарно равнище, 10 пъти по-ниски, в сравнение с през 2007 и 2008 година. Критично ниско е равнището и във връзка с вътрешните вложения, най-ниско по отношение на другите страни от Европейски Съюз. От икономическа и обществена позиция този План за възобновяване и резистентност е от жизненоважно значение за опазване на обстановката и попречване на по-нататъшно задълбочаване на несъгласията. “ Това съобщи националният представител от ПГ на “БСП за България “ и член на Комисията по бюджет и финанси проф. Румен Гечев в ефира на радио “Фокус “.

По думите му страната ни се намира в предизвикателна икономическа и обществена обстановка поради пандемията и добави, че за България този проект е доста по-голям, в сравнение с за страни като Германия и Холандия, които разполагат със обилни запаси и се намират на по-високо икономическо развиване.

В предаването „ Добър ден, България “ Румен Гечев разяснява, че по тази причина за Българска социалистическа партия, а и за всички българи, приемането на този проект и неговото утвърждение в Брюксел има толкоз значимо значение.

„ По време на вчерашната среща на Бюджетната комисия стигнахме до общо единодушие този проект да бъде импортиран в Европейска комисия на време - до 30-ти април, от това държавно управление. От Българска социалистическа партия обявихме и подготвеност да задължим държавното управление на Борисов в оставка да извърши своите конституционни отговорности и да внесе проекта в Брюксел до 30-ти април “, добави депутатът.

Сериозни са бележките по проекта от страна на Българска социалистическа партия, сподели още Румен Гечев като посочи, че в него не са откроени национални цели за развиване на България и не са посочени промени в опазването на здравето, образованието, стопанската система и даже администрацията. „ Но тези бележки могат да бъдат осъществени в хода на асимилиране на средствата “, акцентира той.

Социалистът бе безапелационен, че в случай че президентът Румен Радев връчи третия мандат на Българска социалистическа партия, партията ще свика Национален съвет и ще вземе решение какво да бъде държанието й.

„ Още при оповестяването на нашата стратегия, разискването на казуса с даването на мандатите и образуване на държавно управление декларирахме, че решението на Българска социалистическа партия ще бъде групово. Личното ми мнение е, че ще бъде мъчно съставянето на държавно управление, има единствено теоретична опция за образуването на кабинет в границите на този парламент от позиция на вероятно присъединяване на самите парламентарно показани партии. Повечето от тях обявиха, че не желаят да образуват кабинет. За Има Такъв Народ това е доста необичайно държание, тъй като те поеха ангажимент пред българските гласоподаватели, че в случай че бъдат определени, ще създадат всичко допустимо да ръководят България по метод, по който оферират. Но те не предложиха нищо, не участваха в полемики, а в този момент връщат и мандата “, разяснява Румен Гечев.

В сходна политическа конюнктура би трябвало да се работи невъзмутимо и съгласно волята на гласоподавателите, означи националният представител.

„ Дали, по какъв начин и на кого президентът ще даде третия мандат, ще стане ясно след няколко дни. Ние имаме подготвеност за всяко решение на президента “, съобщи Румен Гечев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР