Планът, предложен от Москва чрез преговори с посредничеството на ООН,

...
Планът, предложен от Москва чрез преговори с посредничеството на ООН,
Коментари Харесай

ЕС обмисля дали да свърже руска банка със SWIFT заради износа на украинско зърно

Планът, препоръчан от Москва посредством договаряния с посредничеството на Организация на обединените нации, ще разреши на Руската земеделска банка да сътвори дъщерно сдружение, което да обработва заплащанията, свързани с износа на зърно, съгласно петима души, осведомени с полемиките. На новото сдружение ще бъде позволено да употребява световната система SWIFT. 

Организация на обединените нации и Турция посредничиха за Черноморската самодейност за зърно предишния юли в поддръжка на оправянето с световната продоволствена рецесия, влошена от нахлуването на Русия в Украйна, един от водещите експортьори на зърно в света. Първоначалната договорка бе за 120 дни, само че от този момент срокът бе удължаван три пъти. Срокът в този момент изтича на 17 юли.

Повече от 32 милиона тона, най-вече царевица и пшеница, са били изнесени от Украйна в границите на договорката.

Отделянето на банките беше разисквано от водачите на Европейски Съюз на среща на върха в Брюксел предходната седмица като евентуално средство Москва да бъде уверена да удължи съглашението и след 17 юли.

Длъжностни лица споделят, че заканите на Русия да приключи договорката наподобяват по-сериозни този път, в сравнение с по време на предходните договаряния за удължение. Това акцентира степента, до която западните държавни управления обезверено се стремят да запазят съглашението за експорт на зърно, което също е финансов избавителен пояс за Украйна, поради големия й селскостопански бранш.

Предложението за обособяване на съветската банка се прави оценка от чиновници на Европейски Съюз във връзка с неговата правда и изпълнимост. Проблемът се усложнява от това, че Руската земеделска банка е напълно благосъстоятелност на Кремъл. Нейният някогашен основен изпълнителен шеф, Дмитрий Патрушев, е сегашен министър на земеделието и наследник на Николай Патрушев, асистент на Путин и секретар на Съвета за сигурност на Русия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР