Пламен Узунов, секретар по правни въпроси на президента Румен Радев

...
Пламен Узунов, секретар по правни въпроси на президента Румен Радев
Коментари Харесай

Секретарят по правни въпроси на Румен Радев арестуван и отведен за разпит в Спецпрокуратурата

Пламен Узунов, секретар по правни въпроси на президента Румен Радев беше арестуван откакто по-рано през днешния ден Специализираната прокуратура излезе с разкрития по повторния арест на Пламен Бобоков. Все още няма публично известие за аргументите за ареста на Узунов, само че от обявеното от Специализираната прокуратура излиза наяве, че той е махленски в търговия с въздействие. В дома на Узунов в столичния кв. " Кръстова вада " тече обиск все още, а самият той бе отведен на разпит в Специализираната прокуратура. Наблюдаващият прокурор Генка Брезашка заяви, че Узунов е свикан от нея  по отношение на следствие за търговия с въздействие.  

По-рано от спецпрокуратурата оповестиха, че " П.Б. /б.р. евентуално става дума за Пламен Бобоков, който през вчерашния ден бе върнат в ареста макар платената гаранция от 1 млн. лева/ е притеглен като обвинен по досъдебно произвеждане за присъединяване в организирана незаконна група, основана с користна цел и с присъединяване на длъжностни лица. Без да посочва арестувания наново с цялостното му име, от обясненията на прокуратурата се схваща, че засяга точно Пламен Бобоков. " Спрямо същия е избрана мярка за неотклонение – гаранция в размер на 1 млн. лева, която е бил задължен да внесе до 14.06.2020 г., в това число. Поради непостъпване на паричната сума по сметката на Специализирана прокуратура и непредставяне на платежен документ в указания срок, както и след събрани нови доказателства, по отношение на обвинения е постановено „ задържане под стража “ за период до 72 часа, с оглед довеждането му пред Специализиран углавен съд. ", разясняват от спецпрокуратурата ден откакто се ангажираха през днешния ден да дадат повече подробости по повторното задържане на Бобоков.

Връзката с Узунов

В хода на следствието по досъдебното произвеждане " против П.Б. " са конфискувани мобилни телефони и таблети, употребявани от обвинените, споделят още от прокуратурата. 

" В тях е открита информация под формата на текст, тон и изображения. От същата е видно, че обвиненият П.Б. е комуникирал с разнообразни получатели, включително евентуално лица с имунитет, висши държавни чиновници, както и с подсъдими и обвинени лица по каузи на Специализирана прокуратурата, част от които се укриват в чужбина за отбягване на наказателна отговорност.

Установена е и връзка, реализирана посредством разнообразни мобилни приложения на обвинения П.Б., евентуално със секретаря по правни въпроси и антикорупция на президента П.У., както и с настоящ магистрат – Н.Н., кандидатствал през 2019 година за административен началник на Окръжна прокуратура – Русе ", оповестяват от Спецпрокуратурата.

От поясненията на  прокуратурата излиза наяве още, че на 27 декември 2018 година Узунов е изпратил на Бобоков съдебно решение, което още не е било подписано от съдиите от Върховния административен съд. Шест дни по-късно решението става обществено притежание. По неофициални данни става въпрос за дело по скандалния случай с либийския танкер " Бадр ".

Либия с тежко обвиняване към България и още по-тежки закани

Въз основа на събраните доказателства и с позволение на арбитър са осъществени персонални обиски на Узунов и прокурора Н.Н., както и претърсвания и изземвания. Зад буквите Н.Н.пък се крие русенският прокурор Николай Николов, търсил подпомагане от Бобоков да бъде определен за областен прокурор на Русе. Очаква се и той да бъде разпитан през днешния ден в Специализираната прокуратура.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР