Пламен Миланов, таксиметровият превозвач от Дупница, който бе основният свидетел

...
Пламен Миланов, таксиметровият превозвач от Дупница, който бе основният свидетел
Коментари Харесай

Братя Галеви очистили свидетел №1 срещу тях с нервнопаралитичен газ

Пламен Миланов, таксиметровият транспортьор от Дупница, който бе главният очевидец по делото за рекет против Пламен Галев и Ангел Христов, почина при доста съмнителни условия в края на 2015 година.

 

Миланов бе един от малцината хора в Дупница, които самоуверено се обърнаха към прокуратурата и съда, с цел да опишат за широкоразпространения рекет, натрапен от Галеви в града на барикадите.

 

Таксиметровият необут Пламен Миланов, който бе очевидец номер едно против братята Галеви, умря дружно със своята секретарка Теодора при извънредно съмнителни условия в края на 2015 година. Има подозрения, че Миланов е бил погубен с нервнопаралитичен газ.

 

Единственото закононарушение, за което Галеви бяха приети за отговорни от съда, беше, че са принудили Пламен Миланов да им трансферира 50% от таксиметровата си компания „ Сити транс “ ООД, както и всеки месец да им предава половината от оборота си.

През лятото на 2012 година, дни преди Пламен Галев и Ангел Христов да бъдат дефинитивно наказани като тартори на тайфа за рекет и насила, „ братята ” изчезнаха от България. Повечето от наказаните членове на бандата им пък излежаха смехотворни присъди от по 3-4 година отнемане от независимост не в строго охраняеми затвори, а в затворническо общежитие край село Ресилово.

 

Малко откакто Владимир Ангелов - Стъклето, Георги Градевски - Конана и Апостол Чакалов - Тоци от бандата на Галеви излежаха присъдите си, се стигна и до нещастната кончина на очевидец №1. Пламен Миланов е открит мъртъв, дружно със секретарката си Теодора Димитрова на 29 декември 2015 година Според формалното следствие Миланов и Димитрова са се задушили в съня си от изминал газ от повреден бензинов генератор за ток.

 

Близкият другар на Пламен Миланов и също очевидец против Галеви – Антонио Якимов, обаче сензационно разгласи, че таксиметровият необут е бил премахнат с нервнопаралитичен газ, който се употребява единствено от военните.

„ Мой другар, който по никакъв метод не желае да му загатваме името, пристигна особено в Благоевград, с цел да ми каже, че Пламен Миланов е премахнат с нервнопаралитичен газ.

Даже ми сподели - ти си идната жертва на трагичен случай!

Цяла Дупница не се  съмнява, че гибелта на Пламен Миланов и неговата секретарка Теодора е добре планувано възмездие на мафията. Около 20 часа вечерта на 30 декември огромният му наследник Димитър след 3-часово търсене по телефоните му намира татко си вдървен в офиса на компанията в центъра на Дупница в поза – пълзящ на колене, само че облечен.

 

Дора е била също мъртва, седнала на дивана с извърната обратно глава ", разкрива Антонио Якимов. „ С съвършеното ликвидиране на Пламен Миланов мафията е целяла с един патрон да се убият два заека. Безмилостно възмездие, както и завладяване на всички активи на компаниите на Миланов, които не са по никакъв начин малко, в най-голямата от която Владимир Ангелов – Стъклето

остана другият главен акционер “, разгласи Антонио Якимов.

Владимир Ангелов – Стъклето е апетитен за персоналния палач на Галеви, въпреки да не е наказан за нито една осъществена от него екзекуция. При ареста на Стъклето обаче служителите на реда иззеха величествен боеприпас – 4 автомата „ Калашников ”, дузина. револвери и дори бойна граната.

 

„ Малко преди да бъде премахнат по заповед на Галеви, Пламен Миланов ми сподели:

„ Какви предпазени очевидци сме ние с теб, откакто преди няколко месеца комисията „ Кушлев ” ми запорира всички сметки и стартира инспекция на всички мои компании за доказване на заработваното от мен през годините.

Предчувствам, че ние сме идващите, пази се ”, описа разтърсеният от гибелта на приятеля си Антонио Якимов.

 

„ Около 20 декември отидохме в Дупница с моя позната за уговорена среща с Пламен. След неколкократни позвънявания от моя страна телефона подвигна жена му: „ Ние сме на обзор в болничното заведение, Пламен сутринта паднал от скелето на строящата се къща в Сапарева баня и си. извадил рамото ”, сподели ми Нора.

След 2 часа забавяне Пламен пристигна на срещата с бинтована дясна ръка – от рамото до ноктите на пръстите си. Той ми удостовери, че е паднал от скелето, само че на мен ми се видя доста подозрително, тъй като на масата не бяхме единствено двамата. Затова ми се виждат съмнителни първичните изводи на полицията при огледа на натрупа му, че по тялото му не са открити признаци за принуждение. За десетина дни не може да не останат белези от синини и рани, както и от изкълчването на рамото “, добавя описа си Антонио Якимов.

 

Той си спомни и за една друга среща с Галеви в Кюстендилския областен съд.

„ Секунди преди началото на едно от правосъдните съвещания Владимир Ангелов - Стъклето, който дружно с Пламен Галев и Ангел Христов бяха доведени под ескорт с белезници от Софийския затвор, стана от пейката и обръщайки се към мен и Пламен Миланов, пред всички в залата повтори опасността, която месец преди този момент ни насочи на друго съвещание самия Пламен Галев: „ Вече сте мъртви, правете си ковчези! “.

 

Наистина този път се разтреперихме. Пламен незабавно отиде при прокурора и му сподели за преди малко отправената опасност, която я чуха и други в залата. Незабавно ни изведоха от залата, качиха ни в кола и ни заведоха в кюстендилското разследване, където пред арбитър документирахме опасността. Ако проверяващите органи в този момент ме поканят да потвърждавам с тези и други обстоятелства, които да оказват помощ за изясняване убийството на Пламен и Дора – ще се отзова незабавно. Страхът за живота ми към този момент е на втори проект “, описа Антонио Якимов.

 

„ Уточнявам, че предпазените очевидци бяхме 6, измежду тях са някогашният кмет доктор Соколов, Стоян Терзийски, който в този момент е футболист в ЦСКА и Ивайло Иванов от Самораново, някогашен служител на реда и надзорник. На Ивайло мутрите на Галев му избиха зъбите от пердах за 1 лев през 2001 година, а Стоян Терзийски беше пребит от Тоци и Отвертката пред служители на реда и клиенти на заведението „ Браво “, тъй като като сервитьор не им е запазил посочената от тях маса “, твърди

очевидецът Антонио Якимов.

Инфо: Уикенд

 

Тагове: братя Галеви Пламен Миланов съмнителни обстоятелства смърт Ангелов - Стъклето Антонио Якимов нервнопаралитичен газ Георги Градевски – Конана Апостол Чакалов – Тоци
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР