Пламен Георгиев, шефът на антикорупционната комисия, изкарва достатъчно пари, за

...
Пламен Георгиев, шефът на антикорупционната комисия, изкарва достатъчно пари, за
Коментари Харесай

Според ПИБ терасата на Пламен Георгиев не е включена в обезпечението на ипотеката му

 КОНПИ разкрила разминавания с над 100 000 лева в приходите на Цветанов, само че не направила нищо
Пламен Георгиев, шефът на антикорупционната комисия, изкарва задоволително пари, с цел да покрива в двоен размер месечната вноска към ипотеката си, заяви за БНР " Първа капиталова банка " (ПИБ).

" В предмета на оценката не са включени и не са били предмет на оценяване описаните в нотариален акт, формиран през 2006 година, обсъждан при утвърждение на обезпечението 186,57 кв.м идеални елементи от тераса – плосък покрив на постройката, заради това, че същите съставляват общи елементи от постройката и не могат да бъдат предмет на оценка и покупко-продажби с вещно-прехвърлителен резултат ", безапелационни са от банката и допълват, че " пазарната оценка, осъществена от лицензирания оценител, включва само жилището, дружно с тераса с повърхност от 47.99 кв.м ", разясняват от банката пред радиото.

ПИБ е дала на Георгиев заем от 189 500 лева, който е по-малко от поисканите от него 196 000 лева и едвам 50% от пазарната оценка на парцела, която е направена от лицензиран оценител. Според банката обаче проблематичната тераса не е част от обезпечението по ипотеката му.

От отговора на банката излиза наяве, че Георгиев получава своето възнаграждение в ПИБ от 2004 година, като 4 години по-рано той е станал неин клиент. Оттам са безапелационни, че той има добра кредитна история и извършва прецизно отговорностите си по договорите си с финансовата институция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР