Пламен Асенов, специално за Faktor.bgЗаглавие: Свалят доверието от Нинова“. За

...
Пламен Асенов, специално за Faktor.bgЗаглавие: Свалят доверието от Нинова“. За
Коментари Харесай

De Profundis: Не съм кретен, просто се опитват да ме правят на такъв

Пламен Асенов, особено за Faktor.bg

Заглавие: „ Свалят доверието от Нинова “. За всеки естествен българин това е добра вест, единствено за червенотиквеничковчетата – неприятна. 
Има се поради следващата вътрешна караница в Българска социалистическа партия – по места „ социалистически “ организации, групи, банди, както щете ги наречете, не желаят към този момент другарката Корнелия да ги командва. Отхвърлят я, горката, от левичарски позиции – тя самата, споделят, е прекомерно „ дясна “, конущисва се с „ десни “ обединения и по този начин води великата българска лява партия 

към злополука

 Две съображения по тематиката. Първо, от кое място намерихте толкоз дясно в България, бе, г-да пишман-социалисти? Някакво същинско, проведено дясно аз професионално диря към този момент три десетилетия, само че не намирам и парченце, а вие, преди малко прогледнали „ политици “ от села и паланки, незабавно го съзряхте. Дясно - леле, че ужасия! 

Е, нищо чудно обаче тази „ позиция “ на въпросните локални групи да не е тъкмо тяхна, а детайл от похода на преди малко завърналия се с дисагите от Европа Бай Станишев, за да се завърне и отпред на Българска социалистическа партия, която преди време съобщи без пердах. Сега обаче ще се бие – та нали той е сигурен, че по-добре от Корнелия може да стегне партийните редици в името на обществената правдивост. Или на младежта и спорта. Или напразно и мъглата. 

И второто основание е, че Българска социалистическа партия върви към злополука не поради името и дейностите на този или оня техен „ водач “, а поради обречената си на изгубване на комунистическа същина. 
Тя не е естествена европейска социалистическа партия, на каквато настойчиво се прави, а 

презрян боклук от Българска комунистическа партия,

 който умишлено пречи на просперитета на България с две цели – да облагодетелства себе си /най-вече върхушката, схваща се/ и да работи оптимално в съветска изгода. Затова от началото на прехода до в този момент тази партия се срути до 10 на 100 поддръжка, а и ще продължи да пада, до момента в който изчезне изцяло. Въпросът е какъв брой време ще отнеме това и какъв брой вреди още ще понесе страната. 

Да, в Българска социалистическа партия няма загадки. В други партии обаче - загадки колкото щеш. За мен да вземем за пример по този начин и си остана неразбираемо за какво Асен Василев гласоподава срещу това България да купи още 8 американски самолета Ф-16. 
Защо не гласоподаваха другите десетина мъртви души от Политическа партия, мога да предположа – те са евентуално от тези партийни членове – или даже пластове - дето са по-червени и от алените. Има такива в Политическа партия. Та нали самата партия изначално възприе лозунга „ няма ляво, няма дясно “, т.е., самоопредели се като всеядна и опита да изтръгне нишата на популизма от ръцете на ГЕРБ. На Политическа партия не им пука от това, че нямат ясна идеологическа платформа и към този момент доста пъти го потвърдиха освен с думи, само че и с дейности. 
ОК – само че за какво тъкмо Асен Василев, който, най-малко в моите очи, до оня ден минаваше за най-читавият и обикновено насочен човек в партията, го направи – не знам. Никакви рационални причини не чух, с изключение на нелепото изказване – ами в нашата партия е по този начин, има разнообразни отзиви, само че поради тях никой не гони никого. 
Не е добра тази позиция. Не е политическа. Не е зряла. Не е разумна. 
И до нищо положително не води. Зад нея се провижда кротката усмивка на президента Румен Радев и неговото неистово предпочитание да се закупят шведските „ Грипен “, които, съгласно някои сведения, от дълго време са поръчани и създадени, просто чакат България да ги заплати и да си ги вземе. И в тази договорка няма да има никаква корупция, нали по този начин. Друг е въпросът, че сигурно няма да има никаква действителна военна, финансова и друга изгода за България, в противен случай – единствено усложнения.  

Загадка за мен е също по какъв начин Политическа партия и Демократична България си показват опцията сами да създадат кабинет с втория мандат и толкоз упорстват да го получат. Загадка, като имам поради две съществени изявления, прозвучали в последно време. 
Едното е на Асен Василев, който съобщи, че Политическа партия няма да беседва с Българска социалистическа партия, тъй като „ за момента те не са съдружен сътрудник “. Другото е на Никола Минчев, който сподели, че Политическа партия евентуално ще получи поддръжката на ГЕРБ за втория мандат, само че занапред ще мисли дали да я одобри. 
Казаното от Василев, в случай че се удостовери то и Политическа партия в действителност се откаже от Българска социалистическа партия с ясното схващане, че 

тази партия дърпа измененията обратно, 

а не ги тика напред, е вярно - даже да докара до съществени усложнения или даже до неспособност да се сътвори кабинет с втория мандат. 
Какво значи обаче казаното от Минчев – ще мислим дали да приемем поддръжката. Ако ти дават поддръжка в пленарната зала, без да те питат искаш ли или не искаш, по какъв начин ще я откажеш? Това е механически невероятно.  
В политически смисъл обаче пораждат два въпроса. Ако ГЕРБ просто гласоподават „ за “ и поддръжката им е безплатна, не може да бъде „ отказана “. С такава помощ елементарно се привиква, само че - до каква степен може да се разчита на нея. Всъщност не може, като Дамоклев меч постоянно ще виси над ръководещите въпроса – ще ни поддържат ли и този път. 
А тогава няма ли да възникне у Политическа партия предпочитание въпреки всичко да регламентират поддръжката, с цел да са наясно какъв брой е дълга чергата им и до каква степен могат да си опъват краката. 

Загадки обаче създават освен политическите партии, жители. Най-големите съгласно мен идват от

 служебния кабинет на Румен Радев
 
Първо беше потресаващото самопризнание на военния министър, откакто Парламентът най-сетне реши да дадем военна помощ на Украйна – че държавното управление ще бъде „ доста консервативно “ при осъществяване на решението. С други думи – пишете каквото си щете, ние ще го прочетем както Дяволът – Евангелието. 
Е, можеше да се допусна, по тази причина Парламентът не трябваше да отпуска цялостен месец за решение на кабинета, а три дни. И трябваше да го ограничи, като особено напише, че първо би трябвало да дадем на Украйна всичко, което тя желае по „ оня лист “, плюс още нещо от себе си, в случай че имаме останало. 

Второто удивително и гнусно деяние на Радевите хора пристигна малко по-късно, когато стана ясно, че, в подмяна на вероятно дарените на Украйна дърти съветски МИГ-ове, Нидерландия ще ни даде Ф-16. Без пари. Подарък. Така, както ние, българите, доста обичаме. 
Вместо да грабне подаръка обаче, кабинетът нахално съобщи: „ Не е получавано предложение от Нидерландия за даване на самолети Ф-16 “. А предложение за чоплене на носа, пиянство на кафенце и гледане към страната на Русия получавано ли е? Излишни „ Грипен “-и с парите на данокъплатеца можем да купуваме, без да сме получавали, а единствено като сме изпращали предложение. Но за нужните и безвъзмездни Ф-16 безусловно предложение би трябвало да получим. Да ни ги натикат в ръцете желаеме. А комисиони да ни дадат, с цел да ги вземем, желаеме ли? 

Да, жители, оставам с усещането, че цялата работа е, тъй като около „ Грипен “-ите приказваме за едни пари, от които едни пари ще станат наши пари, до момента в който около нидерландските Ф-16 никакви пари не се следи да се навъртат.  

И третата невъобразима идиотщина, която сътвори кабинетът на Румен Радев, е решението да се желае от Европейски Съюз дерогация, т.е., частична анулация, на ограничаващите ограничения против Русия, с цел да се проведат търгове за горива /авиационни и за отопление/, за потребностите на Министерство на вътрешните работи. Ама доста наложителна била дерогацията - с цел да може Министерство на вътрешните работи да извършва отговорностите си по Конституция, да лови нарушители и да оказва помощ дейно на бабичките с бастуните да пресичат смъртоносните улици.  
Очевидно българското Министерство на вътрешните работи може да се топли и лети единствено с съветско гориво, никакво друго. 
Не, не съм аз глупак, нали, жители? Само всякакви кретени считат, че могат да ме вършат на подобен. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР