Плажовете без концесионери в Бургаско ще бъдат обхождани от полицейски

...
Плажовете без концесионери в Бургаско ще бъдат обхождани от полицейски
Коментари Харесай

Заради автомобили на Алепу полицаи ще обхождат плажове без концесионери

Плажовете без концесионери в Бургаско ще бъдат обхождани от полицейски патрули по няколко пъти в денонощието. Причината - зачестилите разходки на коли върху плажната линия. Това заяви шефът на Областната дирекция на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов след среща с регионалния шеф Мария Нейкова.

Нейкова разпореди на локалната конструкция на Министерство на вътрешните работи и Регионална ревизия по околната среда и водите да употребяват всички свои контролни и наказателни функционалности против притежателите на моторни транспортни средства и изиска от контролните органи незабавни дейности и използване цялата суровост на закона.

Повод за взетото общо решение са злоупотребите от последните дни, когато МПС карат по пясъчната линия на неотдадените под аренда плажове. Такива нарушавания са регистрирани на плажа " Алепу ", както и на други места в региона. " На плажа " Алепу " има указателни табели със забрани, все пак някой си разрешава да не се съобрази. Извън този случай има още, в общественото пространство съществува снимков материал, колите са на плажа, има по какъв начин да се издирят и глобяват нарушителите. Това е методът тези, които не са наясно с разпоредбите или не желаят да ги съблюдават, да схванат, че законите са за всички ", съобщи в тази ситуация колите.

В Наказателния кодекс също са планувани наказания за всеки, който си разреши да повреди предпазена територия или местообитание, предмет на запазване в предпазена зона. Комисар Калоянов прикани жителите да подават сигнали първо на тел.112.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР