[Pixabay.com] Нормално е AirBnB бизнесът, след като вече порасна достатъчно

...
[Pixabay.com] Нормално е AirBnB бизнесът, след като вече порасна достатъчно
Коментари Харесай

Аналогов подход в ерата на интернет

[Pixabay.com] Нормално е AirBnB бизнесът, откакто към този момент порасна задоволително и се утвърди, да бъде контролиран в някаква степен и да заплаща налози. По тематиката има нещо като публичен консенсус. Искат го министерствата на финансите, на туризма, общините и хотелиерите. Дори самите участници в бизнеса не са внезапно срещу концепцията. Но регулацията на настоящ бизнес, изключително основан онлайн, е деликатна материя.

А тук методът беше много недомислен и недодялан. Първото неприятно чувство е, че за бизнеса към момента се мисли единствено като за златна кокошка, без в сметките да се поставят резултатите върху средата и общностите, нито пък да се намерения по какъв начин тъкмо работи той. Копират се аналогови практики от предишния век даже за компании, родени от дигитализацията. Предвижда се даже прекъсване на достъпа до онлайн уеб сайтове по китайски модел.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Втората алена лампичка е методът, по който политиците се пробват да наложат смяната - по тематиката се приказва с години, а съответните законови текстове се внасят преждевременно, сред две четения в различен закон, и най-важното - наложително без полемика със заинтригуваните страни, без предварителна връзка и без ясна оценка за възможното влияние. Логично публичното мнение се изправя на нокти и прави импровизиран, от време на време прекомерно прочувствен брейнсторминг. А някъде малко по на запад към този момент има работещи интернационалните практики.

Законодателят е можел да ги прочете, само че едвам откакто обществените мрежи и медиите се обединят в кресчендо, властта размисля и внася ново предложение. Равносметката е за изхабена социална сила, изгубено време, а и имиджът на законотворците с нищо не се усъвършенства. Толкова ли е утопична концепцията заинтригуваните страни се съберат авансово и да се изслушат кой какво мисли?
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР