[Pixabay] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕОтношението към боклука в ЛюблянаПреди 15 години

...
[Pixabay] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕОтношението към боклука в ЛюблянаПреди 15 години
Коментари Харесай

4+1 | За революцията на Любляна в рециклирането, как прегряването от работа стана болест и още

[Pixabay] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Отношението към боклука в Любляна

Преди 15 години целият отпадък на словенската столица Любляна се извозваше на бунище. През 2025 година 75% от боклука на столицата и покрайнините й ще се рециклира, като задачата на града е също да бъде първата столица в Европа, която ще успее да понижи нерециклирания отпадък до нула. За задачата градът извършва сложна и амбициозна тактика от доста стъпки. Научете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Прегряването към този момент е болестно положение
Световната здравна организация класифицира прегряването на работа като болестно положение. Диагнозата, която се среща все по-често в модерния работен живот, покрива положението на занижена сила, комбинирано с намалена успеваемост на работа и отрицателни и цинични усеща за работното място. Въпреки че положението се признава за болестно за пръв път, психолози и лекари знаят за него и се пробват да го лекуват от десетилетия. Прочетете повече тук.

Дийпфейковете стават все по-разпространени
Напредъкът в изкуствения разсъдък и машинното образование има забавен непряк резултат. Програмите за основаване и анимиране на изцяло подправени лица стават все по-добри. Снимки, генерирани напълно от роботи, стават все по-трудни за разграничаване от действителността. Това може да направи пропагандата и подправените вести още по-трудни за различаване. Прочетете повече тук.

Проповедници измамници
Телевизионните проповедници стават извънредно сполучливи в Съединени американски щати през 80-те и 90-те години на предишния век. Въпреки това ерата на обществените медии не ги е унищожила макар непрестанни репортажи за лъжливи схеми. Някои от тях даже просперират на гърба на хора в трагично и неравностойно състояние, като обществените медии и типичен измамнически похвати им разрешават да подсилят телевизионното си обръщение. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Как се манипулират избори, малко по малко
Дейвид Голдстийн е работил с десетилетия за политически акции на Демократическата партия в Съединени американски щати. След като научава за методите на Cambridge Analytica, Голдстийн взема решение да си организира личен избирателен опит... на действителни избори с естествени хора. Той избира контролни групи и групи за ориентирано въздействие през обществените медии, като си води деликатни статистики от самото начало. Ако са ви забавни резултатите от изборния опит, можете да слушате тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР