Питър Джаксън оглави класацията на списание Форбс за най-високоплатените звезди

...
Питър Джаксън оглави класацията на списание Форбс за най-високоплатените звезди
Коментари Харесай

“Форбс“ пусна класацията за най-високоплатените звезди в шоубизнеса за 2021

Питър Джаксън оглави класацията на списание " Форбс " за най-високоплатените звезди в шоубизнеса за 2021 година Всички реализатори в Топ 10 са мъже, като единствено три дами попадат в Топ 20.

Джаксън е режисирал филмите " Властелинът на пръстените " и " Завръщане ". През 2021 година той е спечелил 580 млн. $, основно посредством продажбата на част от бизнеса си с образни резултати. Джаксън е спечелил персонално към 600 млн. $ в брой и 375 млн. $ в акции от договорката. След Стивън Спилбърг и Джордж Лукас той е третия човек в историята, станал милиардер от правене на филми.

Музикантите Боб Дилън, Пол Саймън и Брус Спрингстийн попадат в десетката с помощта на продажбата на своите каталози, като последният е на второ място, откакто е продал музиката си на Sony Music за почти 500 млн. $.

Трей Паркър и Мат Стоун, които са основатели на " Саут Парк " са на шесто място с 210 млн. $, откакто подписаха 6-годишен контракт за 900 млн. $ с Paramount+ за основаването на няколко кино лентата.

Музикантите Джей Зи, Кание Уест и артистът Дуейн " Скалата " Джонсън също влизат в класацията, поради продажбите на филми и музика и други занимания.

Най-добре печелещата жена през предходната година е Рийз Уидърспун, като намира 12-о място в класацията. Актрисата е спечелила 115 млн. $ посредством продуцентската си компания Hello Sunshine, както и 20 млн. $ за ролята си в сериала The Morning Show на Apple TV.

Чък Лори заема 13-о място със 100 млн. $, той е основател на " Двама мъже и половина " и " Теория за огромния гърмеж ". Създателят на " Закон и ред " Дик Улф е на 15-о място с 86 млн. $. Кевин Брайт, Марта Кауфман и Дейвид Крейн, които са основатели на " Приятели " са спечелили 82 млн. $ и заемат 17-о място в класацията.

Продуцентът на " Бриджъртън " и основател на " Анатомията на Грей " Шонда Раймс е на 18-о място с 81 млн. $.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР