Питали ли сте се каква е храната на бъдещето? Със

...
Питали ли сте се каква е храната на бъдещето? Със
Коментари Харесай

Растителните протеини – бъдещето в храненето

Питали ли сте се каква е храната на бъдещето? Със сигурност можем да кажем, че тя е екосъобразна, здравословна и разнообразна. Може би не си даваме сметка, само че към този момент живеем в него!

Вкус и качество, даже и за най-изисканите гастрономи измежду нас, предлага новата серия артикули на METRO Chef 100% Veggie . От METRO постоянно са се грижили уместно за клиентите си, а сега ни показват изцяло нова линия други възможности на месото от 6 продукта, които са напълно на растителна основа. Асортиментът им несъмнено има с какво да ни изкуши и по едно и също време да ни подтикне да проявим мисъл към природата.

Вдъхновени от наклонността, че всяко 3-то домакинство в Европа се стреми към по-здравословно и разнообразно меню, експертите в METRO се заеха с задачата да дадат на потребителите нужното здравословно многообразие. Добрата вест е, че серията е формирана от артикули на растителна основа с чист етикет, а усетът им извънредно прилича този на месото. Това дава светлото заричане да не ни липсва нищо!

Растителните протеини са все по-търсени на пазара заради няколко аргументи. Първата е удобното им въздействие върху храносмилателната ни система и опцията да се употребяват като предварителна защита на сърдечносъдови болести. Втората е доста по-малкото запаси, които са нужни за преработката на растителните култури. Всичко това е част от придвижването за „ зеленото хранене “, което се заформи през последните години и което насочва вниманието върху методите да понижим въглеродния отпечатък посредством избора на храна.

Ангажирани към тематиката, за която към момента не се приказва задоволително, екипът на METRO провежда уебинар на тематика „ Храната, която обогатява живота “ . В него взеха присъединяване експерти от разнообразни сфери, с цел да ни предложат няколко гледни точки по тематиката за разнообразната и уравновесена диета - Сандра Алексиева – създателката на най-популярният български кулинарен уебсайт, доктор Ангелина Недялкова, ендокринолог и диетолог, и су-шеф Веселин Дойков от МЕТРО Академия.

Дискусията засегна разнообразни тематики и трендове, породили се заради скорошните ограничавания в всекидневието ни. Освен понятия като разнообразно и уравновесено хранене, по време на събитието се засегна и тематиката за тясната връзка сред положителната диета и положителното въодушевление. Това и още доста друга потребна информация, можете да намерите във Фейсбук страницата на, където е качен техният Veggie Webinar „ Храната, която обогатява живота “. За всички, които се включат, има и специфична изненада, която ще потвърди, че здравословното хранене не е обвързано с прекарването на дълги часове в кухнята.

С поддръжката на METRO

 

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР